Wilders snijdt zichzelf in de vingers


Hoewel ik evenals Wilders pal sta voor de vrijheid van meningsuiting, heb ik het idee dat hij zich met zijn anti-islamfilm in de vingers snijdt en publiekelijk voor schut zet. Voor wie geen vreemdeling is in Jeruzalem, is het immers zonneklaar dat aan elke wereldreligie zowel positieve als negatieve aspecten kleven!

Dus dat geen enkele wereldreligie model staat voor het ultieme kwaad. Met zijn film ‘Fitna’ maakt de heer Wilders zich dan ook schuldig aan intellectuele luiheid en simplisme, wat zich politiek vertaald in populisme, waar niemand iets mee opschiet. Om dit duidelijk te maken, dus in het democratische belang van het algemeen, is het daarom geboden dat zijn film ‘Fitna’ eind maart integraal wordt uitgezonden door alle publieke en commerciĆ«le omroepen tegelijkertijd.

De gelijktijdige uitzending die de weg effent voor een Brede Maatschappelijke Discussie (BMD) over de vraag of Wilders’ kritiek op de islam niet overtrokken of buitenproportioneel (dus irrelevant) is. Aangenomen mag worden dat alle media in die BMD zullen participeren, wat redelijkerwijs gesproken een weldadige invloed zal hebben op de verhitte gemoederen, zowel in Nederland als ver daarbuiten, met alle positief maatschappelijke consequenties van dien. 

Wouter ter Heide

(Uitpers, nr 97, 9de jg., april 2008)

Print Friendly, PDF & Email

Visited 155 Times, 1 Visit today