INTERNATIONALE POLITIEK

Wiens Frans brood men eet…

Image

Louis Boyard zal geweten hebben dat men de eigenaar van een Franse tv-zender best niet onder schot neemt op diens eigen zender. Hij deed dat wel, op de zender C8, eigendom van Vincent Bolloré. Het is hem slecht bekomen, hij werd door gastheer Cyril Hanouna, de grote vedette van “Touche pas à mon poste”, zwaar uitgescholden, waarop hij uitgejouwd door het publiek, onverhoeds vertrok.

Bolloré

Boyard, lid van de Assemblée voor het linkse ‘La France insoumise’ (LFI) was uitgenodigd om te spreken over de ‘Ocean Viking’, het schip met 234 Afrikaanse migranten dat, na drie weken nergens aan land te mogen, dan toch in Toulon mocht aanmeren. Boyard had het over al die rijken zoals Bolloré, die zich erg verrijken op de rug van de Afrikanen.

Dat zinde Hanouna absoluut niet. Hij had onlangs nog met Bolloré een contract ondertekend voor de komende jaren ten bedrage van 35 miljoen euro per jaar – 100.000 euro per dag. “Je bent een stuk stront, een achterlijke, klaploper, Bolloré heeft je indertijd zelf betaald toen je hier kronieken verzorgde…”, aldus enkele van Hanouna’s uitlatingen aan Boyard.

Deze laatste heeft voor die beledigingen klacht ingediend tegen Hanouna. Hij beschuldigt hem er ook van in zijn uitzendingen het racisme aan te wakkeren, een fascist als Eric Zemmour te hebben gepromoot, het geweld van nazigroepjes te vergoelijken… Hanouna heeft in een latere uitzending gezegd geen spijt te hebben en klacht te hebben ingediend tegen Boyard.

Aarzelingen

Indien Boyard dacht dat zijn partij hem volmondig ging steunen, is hij eraan voor de moeite. Hanouna maakte zich vrolijk dat de kopstukken van LFI niet hebben gereageerd. Jean-Luc Mélenchon, boegbeeld van LFI, verweet hem wel zijn stijl, en verwees verder naar een wetsontwerp dat LFI-parlementslid Clémentine Autain indient over concentraties in de media.

Links zit al langer met de vraag of het raadzaam is te verschijnen in programma’s die doorgaans zeer rechtse ideeën promoten, zoals ook CNews, eveneens van Bolloré. Hanouna is er gerust in, “ze willen een dergelijk druk bekeken podium als het mijne niet missen.”

Print Friendly, PDF & Email

Relevant

JDD: Bolloré wint alweer

De Franse zakenman Vincent Bolloré haalt alweer een slag thuis in zijn campagne om de Franse media vol te stouwen met uiterst-rechtse figuren. Na zes weken staking geven de…

Print Friendly, PDF & Email

Niet luisteren? Schieten!

Dit is gewoon misselijk. Een uiterst-rechtse journalist zamelt geld in ten bate van de politieman die Nahel, jongen van 17, koelbloedig doodschoot. In een mum van tijd was la…

Print Friendly, PDF & Email

Geen boek over Zemmour bij Bolloré

Zakenman Vincent Bolloré heeft duidelijk gekozen om zijn greep op de media volledig ten dienste te stellen van geestesgenoot, de uiterst-rechtse Eric Zemmour. Niet alleen tv-kanalen, radio’s en tijdschriften,…

Print Friendly, PDF & Email
Standpunt van de redactie: De schijnbescherming van rechts

You May Also Like

×