Wiens Frans brood men eet…

Louis Boyard zal geweten hebben dat men de eigenaar van een Franse tv-zender best niet onder schot neemt op diens eigen zender. Hij deed dat wel, op de zender C8, eigendom van Vincent Bolloré. Het is hem slecht bekomen, hij werd door gastheer Cyril Hanouna, de grote vedette van “Touche pas à mon poste”, zwaar uitgescholden, waarop hij uitgejouwd door het publiek, onverhoeds vertrok.

Bolloré

Boyard, lid van de Assemblée voor het linkse ‘La France insoumise’ (LFI) was uitgenodigd om te spreken over de ‘Ocean Viking’, het schip met 234 Afrikaanse migranten dat, na drie weken nergens aan land te mogen, dan toch in Toulon mocht aanmeren. Boyard had het over al die rijken zoals Bolloré, die zich erg verrijken op de rug van de Afrikanen.

Dat zinde Hanouna absoluut niet. Hij had onlangs nog met Bolloré een contract ondertekend voor de komende jaren ten bedrage van 35 miljoen euro per jaar – 100.000 euro per dag. “Je bent een stuk stront, een achterlijke, klaploper, Bolloré heeft je indertijd zelf betaald toen je hier kronieken verzorgde…”, aldus enkele van Hanouna’s uitlatingen aan Boyard.

Deze laatste heeft voor die beledigingen klacht ingediend tegen Hanouna. Hij beschuldigt hem er ook van in zijn uitzendingen het racisme aan te wakkeren, een fascist als Eric Zemmour te hebben gepromoot, het geweld van nazigroepjes te vergoelijken… Hanouna heeft in een latere uitzending gezegd geen spijt te hebben en klacht te hebben ingediend tegen Boyard.

Aarzelingen

Indien Boyard dacht dat zijn partij hem volmondig ging steunen, is hij eraan voor de moeite. Hanouna maakte zich vrolijk dat de kopstukken van LFI niet hebben gereageerd. Jean-Luc Mélenchon, boegbeeld van LFI, verweet hem wel zijn stijl, en verwees verder naar een wetsontwerp dat LFI-parlementslid Clémentine Autain indient over concentraties in de media.

Links zit al langer met de vraag of het raadzaam is te verschijnen in programma’s die doorgaans zeer rechtse ideeën promoten, zoals ook CNews, eveneens van Bolloré. Hanouna is er gerust in, “ze willen een dergelijk druk bekeken podium als het mijne niet missen.”

 

Print Friendly, PDF & Email

Visited 271 Times, 1 Visit today

Tags :
Freddy De Pauw

Freddy De Pauw was van 1972 tot 2002 redacteur buitenland bij De Standaard. Hij volgde jarenlang Centraal- en Oost-Europa, een groot deel van Azië (o.m. China) en Italië. Hij publiceerde o.m. bij het Davidsfonds Volken zonder Vaderland’ over de ‘etnische kwesties’ in Centraal- en Oost-Europa; De firma maffia; Italië, moeder van alle smeer; Russische mafija; Handelaars in mensen; Maffia in België en Handelaars in nieuws – over trends in de berichtgeving. Werkt sinds de start in 1999 mee aan Uitpers.

zie ook