“Voordat de bom valt”

Boekvoorstelling op Internationale Dag van de Vrede, 21 september

Woordvoerder van Vrede vzw, Ludo De Brabander en voormalig coördinator van Vrede vzw, Pieter Teirlinck, brachten dit jaar samen het boek ‘Voordat de Bom Valt’ (EPO) uit. Het is een met duidelijke argumenten en historische feiten onderbouwd pleidooi voor de internationale nucleaire ontwapening die noodzakelijk is om de mensheid een hoopvol toekomstperspectief te bieden. Een pleidooi dat tegen de achtergrond van de huidige spanningen, meer dan nodig en welkom is.

Wereldwijd zijn er nog steeds ongeveer 13.000 kernwapens, terwijl een honderdtal van deze moordtuigen volstaat om de planeet volledig te vernietigen. Op het moment dat de concrete dreiging van een nucleaire aanval terug in de aandacht gekatapulteerd wordt door de oorlog in Oekraïne, biedt ‘Voordat de bom valt’ een handig abc van de kernwapenproblematiek.

Ludo en Pieter komen hun boek op woensdag 21 september – de Internationale Dag van de Vrede – voorstellen en toelichten in de Expeditie in Gent. Nadien is er tijd voor een drankje en een babbel. Iedereen welkom!

Alle verdere info via onze website, of het Facebook-event. Tot dan?

Vredesdag

In het kader van de Internationale Dag van de Vrede (21/09) staat er nog meer op de planning. Vrede vzw roept iedereen op om tijdens die week de vredesvlag uit te hangen. Op die manier laten we zien dat we de VS-kernwapens weg willen uit België en dat onze regering dringend het VN-kernwapenverbod moet ondertekenen.

 

Print Friendly, PDF & Email
Visited 2 times, 1 visit(s) today
Over Freddy De Pauw

Freddy De Pauw was van 1972 tot 2002 redacteur buitenland bij De Standaard. Hij volgde jarenlang Centraal- en Oost-Europa, een groot deel van Azië (o.m. China) en Italië. Hij publiceerde o.m. bij het Davidsfonds Volken zonder Vaderland’ over de ‘etnische kwesties’ in Centraal- en Oost-Europa; De firma maffia; Italië, moeder van alle smeer; Russische mafija; Handelaars in mensen; Maffia in België en Handelaars in nieuws – over trends in de berichtgeving. Werkt sinds de start in 1999 mee aan Uitpers.

Zie ook

×