INTERNATIONALE POLITIEK

Van Afrin naar Nagorno-Karabach

Image

Turkije heeft in de regio Afrin, het noordwesten van Syrië, twee bureaus om inwoners,vooral Turkmenen, te ronselen voor…Nagorno-Karabach. Afrin is een Koerdische regio waar Turkse troepen in 2018 binnenvielen en er sindsdien een politiek van etnische zuivering voeren in naam van “strijd tegen het terrorisme”.

Volgens ‘Afrinpost’, dat de twee locaties opgeeft, komen er vooral Turkmeense families uit de regio Homs in aanmerking. Er worden papieren opgemaakt die zouden moeten aan tonen dat ze uit Karabach afkomstig zijn. Een mensenrechtengroep Afrin-Syria zegt dat Turkije vooral mikt op Turkmenen om zo het Turks karakter in hun regio van bestemming te bevestigen.

Het ronselen van inwoners wordt georganiseerd door de Turkse geheime dienst en door militanten van de ultranationalistische Grijze Wolven. Informatie daarover komt ook van het ‘Syrian Observatory on Human Rights’.

Huurlingen

Verscheidene jihadistische milities met talrijke Turkmenen in hun rangen, steken een handje toe. Het gaat om de milities Sultan Murad, Suleyman Shah en al-Hamzat. Die leverden heel wat huurlingen voor de oorlog rond Nagorno-Karabach en eerder voor de oorlog in Libië. Het aantal huurlingen uit Syrië in Azerbeidzjan schommelt naargelang de schattingen tussen 1350 en 4000.

Volgens Sky New Arabiya TV stuurt Turkije ook families van de huurlingen naar Azerbeidzjan, vooral naar het deel van Nagorno-Karabach dat nu door Azerbeidzjan wordt gecontroleerd. Met deze demografische omwisseling zou Turkije ook de Russen voor de voeten willen lopen.

zie ook:

Turkse terreur in Syrië

Print Friendly, PDF & Email

Relevant

De weeklacht van Armenië

Verwacht u niet aan een evenwichtige studie over de twistappel Nagorno-Karabach als u het getuigenverhaal van Jens De Rycke doorleest. De “onderzoeksjournalist” (de man gaat inderdaad ter plekke en…

Print Friendly, PDF & Email

Oorlog tegen Armeniërs is al ‘vergeten’

Etnische zuivering Nagorno-Karabach , amper zes weken geleden De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is bezorgd dat de Russische oorlog tegen zijn land door de Gaza-oorlog uit de aandacht wordt…

Print Friendly, PDF & Email

Europees Parlement schiet eindelijk in actie voor Armeniërs

Weken nadat Azerbeidzjaanse troepen met bruut geweld de regio Nagorno-Karabach (Artsach voor de Armeniërs) aanvielen en 120.000 mensen wegjaagden, schiet het Europees Parlement in actie. De Armeense premier Nikol…

Print Friendly, PDF & Email
Standpunt van de redactie: De schijnbescherming van rechts

You May Also Like

×