INTERNATIONALE POLITIEK

Terrorisme

 

Bush en zijn volgelingen zien dag en nacht terrorisme, de media, TV , dag en weekbladen doen hieraan mee en de politieke leiders zien geen uitweg, naar eigen zeggen zijn ze machteloos. Wat ze niet willen zien, dat de USA zelf terror (isme) gebruikt om alle landen of individuen over gans de wereld die zich niet willen onderwerpen aan de belangen van het Amerikaanse grootkapitaal aangeduid worden als: terroristen of schurkenstaten. Intussen werden en worden er honderdduizenden onschuldige burgers en kinderen kapot gebombardeerd door de US oorlogsmachine. Met als toeschouwers: de EU en de VN heren of dames en de zogeheten socialistische kameraden.

Het enige wat zij doen: nu en dan eens zeggen dat ze het betreuren of een resolutie stemmen waarvan ze vooraf weten, dat de US geen rekening houd met wat er gezegd word en dat de resoluties in de afval container worden gesmeten.

E. Heyndrickx

 

Massavernietigingswapens

Niet in Irak, niet in N. Korea, niet in Iran, maar wel 10.000 US kernkoppen gereed om te gebruiken in bevriende landen, dus ook in Belgie (Kleine Brogel).

De Belgische regering heeft aan de Amerikanen gevraagd om de kernkoppen (20) weg te halen in Kleine Brogel ! Hiermee is de kous af en hebben de traditionele Partijen hun gezicht gered voor de eerst volgende verkiezingen.

Diezelfde Belgische regering heeft ook opdracht gegeven aan het politie aparaat om iedereen, die het niet bij woorden wil laten, op te pakken, hun namen en adressen te noteren en foto’s te nemen. Zich verzetten tegen de aanwezigheid van kernkoppen in Kleine Brogel en dus niet alleen met woorden, door in het NATO hoofdkwartier te Evere of op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel binnen te komen met de eis alle atoomwapens weg te doen, mag niet !!

De media herhaald dagelijks dat N.Korea en Iran er op uit zijn om massavernietigingswapens te maken en dus een gevaar zijn voor onze Vrijheid en Democratie. Men gaat dus aan een dwerg ( Iran, N.Korea) vragen, zijn massavernietigingswapens die zij niet hebben in te leveren. De US Goliath en zijn Navo partners die samen 20.000 kernkoppen in voorraad hebben staan, verspreid over de ganse Aardbol die moeten blijven er staan.

Dit zijn waarschijnlijk verworven rechten en daarmee basta. Het is niet met aan de US Goliath te vragen om zijn kern arsenaal volledig af te bouwen dat hij het zal doen, in tegendeel. De US alleen, geeft 112 miljoen dollar uit per dag om hun kernwapens te modernizeren. Daarenboven zijn er voorbeelden genoeg van wat de US doet met vragen en resoluties.

Voor de EU de VN en de US moeten de dwergen hun revolver afgeven en geen kernwapen maken, de US behoud zijn 10.000 kernkoppen.

E. Heyndrickx

(Uitpers, nr. 67, 7de jg., september 2005)

Print Friendly, PDF & Email

Laatste bijdrages

Over veto’s in de VN-Veiligheidsraad, Israël, Iran en hypocrisie

Na een lange sessie in de VN-Veiligheidsraad haalde de VS afgelopen donderdag nog maar eens zijn vetorecht boven om Israël te plezieren, deze keer om een volwaardig lidmaatschap van…

Print Friendly, PDF & Email

Val van cruciale grensstad is vernederende nederlaag voor het militair regime van Myanmar

Operatie 1027 heeft in Myanmar voor een kentering gezorgd. Sinds oktober 2023 heeft de opmars van de anti-junta-coalitie van het Arakan-leger (of AA, een voornamelijk Rakhine-groep), het Myanmar National…

Print Friendly, PDF & Email

Angst en beven van Teheran tot Tel Aviv: de opera.

Driehonderd drones of meer, plus een niet gespecifieerd aantal ballistische missielen (maar van de tragere soort, gemakkelijker op te sporen dan de supersonische raketten die Iran ook heeft) die…

Print Friendly, PDF & Email
De trein naar het Imperium.

You May Also Like

×