President Obama: meer van het zelfde

Niets verandert zolang dit ongelijk en uitbuitend systeem intact blijft, niets zal veranderen. De recente benoeming door Barack Obama van de beruchte, aan de Mossad gelinkte, Rahm Emanuel voor de machtige positie van Chief of Staff was geen verrassing voor politiek bewuste en verontruste waarnemers; en het gaat nog erger worden – op zovele niveaus.

Eerst en vooral moeten zwarte, blanke, bruine, rode en gele volkeren goed beseffen dat Zionisme de Israëlische versie is van de racistische, moordzuchtige en hypocriete Manifest Destiny van de VS. Deze verachtelijke ideologie heeft de complete roof van het land van de oorspronkelijke bewoners ondersteund en gerationaliseerd, evenals de genocide en de slavernij op dit Noord-Amerikaanse continent. Zionisme is de 21ste eeuwse realiteit van apartheid, vooral zoals het wordt toegepast op de Palestijnen in het bijzonder en de Arabieren in het algemeen, in het Midden-Oosten.

Om goed te bevatten wat de politieke hardliner en Zionist Rahm Emanuel is, helpt het om het uitstekende artikel Obama Picks Pro-Israel Hardliner For Top Post van Ali Abinumah te lezen, waaruit ik hier uitgebreid citeer:

Rahm Emanuel is geboren in Chicago, Illinois in 1959, zoon van Benjamin Emanuel, een kinderarts die wapens smokkelde voor de Irgun, de Zionistische militie van voormalig Eerste Minister Menachem Begin, in de jaren ’40. De Irgun voerde talloze aanvallen uit op Palestijnse burgers waaronder het bombardement van het King David Hotel in Jeruzalem in 1946.

Emanuel zette de traditie van actieve steun aan Israël van zijn vader verder; in 1991 hielp hij bij het onderhoud van Israëlische militaire voertuigen bij de grens met Libanon dat toen werd bezet door het Israëlisch leger.

Als politiek directeur in het Witte Huis tijdens het éérste mandaat van Clinton, orchestreerde Emanuel de fameuze ondertekeningsceremonie van 1993 over de ‘Declaration of Principles’ tussen Palestijns leider Yasser Arafat en de Israëlische Eerste Minister Yitzhak Rabin. Emanuel werd later verkozen in het Congres voor een kiesdistrict in het noorden van Chicago in 2002. In 2006 speelde hij daar een sleutelrol voor het herstellen van de Democratische meerderheid. Hij was steeds een prominent verdediger van neoliberale economische beleidskeuzes en van het terugschroeven van sociale ondersteuning.

Als één van de meest invloedrijke politici en fondsenwervers voor zijn partij, vergezelde Emanuel Obama tijdens een ontmoeting met de raad van beheer van de American Israeli Public Affairs committee nét nadat de senator van Illinois een pro-Israël lobbyconferentie had toegesproken toegesproken in juni ll.

In het Congress was Emanuel een voortdurende pro-Israel hardliner, soms meer dan president Bush. Bijvoorbeeld, in juni 2003, ondertekende hij samen met 33 andere Democraten een brief die Bush bekritiseerde omdat hij onvoldoende steun zou geven aan Israël. ‘We waren diep ontrust over uw kritiek tegen Israël voor het bestrijden van terreurdaden’. De brief zei dat ‘het vermoorden van Palestijnse leiders gerechtvaardigd was als toepassing van het recht op zelfverdediging van Israël’ (zie Pelosi supports Israel’s attacks on Hamas group in de San Francisco Chronicle, 14 Januari 2003). De benoeming van Emanuel door Obama is slechts een beginnend onderdeel van de échte oorlogsstokende Obama en zijn steun aan de pro Zionistische apartheid. (einde citaat)

Bovendien, William B. Fox (voormalig US Marine majoor met een achtergrond in logistiek, openbare aangelegenheden en militaire inlichtingen) en Eric H. May (voormalig officier van de militaire inlichtingendienst) schrijven in een internetartikel van 10 November 2008:

‘Wayne Madsen, voormalig officier van de militaire inlichtingendienst van de Navy rapporteerde op 6 November op zijn website dat vragen over de banden van Emanuel met de Mossad, de inlichtingendienst van Israel, blijkbaar zo groot waren dat President Bill Clinton verplicht werd hem te ontslaan uit de staf van het Witte Huis. … (hij) vernam van inlichtingendiensten van de VS dat Emanuel betrokken bleek te zijn bij een politieke inlichtingen en chantage operatie tegen Clinton door de Israëlische Likud partij en Binyamin Netanyahu om Clinton’s vredesvoorstel voor het Midden-Oosten te kelderen.’

Daar gaat Obama’s zogenaamde ‘change you can believe in’. Je zou hopen dat de meerderheid hier zich onmiddellijk zou realiseren wie Obama écht was en is, toen hij enkele dagen voor de farce van de verkiezingen van 4 november, aandrong op de steun van 750 miljard $ voor Wall Street, een bloedzuigende uitverkoop van de massa’s alledaagse mensen in dit land. Maar de intensieve desinformatiecampagne van de massamedia en de overweldigende en vooringenomen steun voor Obama was eenvoudigweg te sterk voor de meerderheid om in te zien dat ze werden gemanipuleerd en erin geluisd. Maar met hernieuwde waakzaamheid kan dat terug veranderen. We moeten ons er ook aan herinneren dat de bevrijdingsstrijd voor economische, sociale en politieke rechtvaardigheid lange termijn zaken zijn die niet alleen zullen door blijven gaan maar na verloop van tijd sterker worden.

Terwijl miljoenen vierden dat Obama de succesvolle keuze is voor de volgende faze van het VS-imperium, deden miljoenen anderen dat niet. Bovendien zullen meer en meer mensen wakker worden wanneer ze vaststellen dat Obama/Biden géén enige-betaler/universele gezondheidszorg zal oprichten voor de gewone man in de straat en de facto de steun aan de hebzuchtige elite van Wall Street zal verderzetten en vergroten. Mensen zullen tot het besef komen dat Obama nooit een man van vrede was of zal worden maar een oorlogsstoker. Mensen zullen gaan beseffen dat Barack Obama spreekt met omzeilingen, halve waarheden en constante desinformatie. Zwart, blank, bruin, rood en geel zullen de verschrikking begrijpen van de business/militaire/Zionistische elite die nu wordt binnengehaald, met Barack Hussein Obama als het gezicht van het VS-imperium hier en in het buitenland.

Jammer genoeg was er, niet alleen dankzij de commerciële massamedia van het VS-imperium, maar zeker ook dankzij bepaalde linksen en progressieven die collaboreren en samenwerken met het VS-imperium, praktisch geen enkele kritische analyse van kandidaat Barack Obama, die als een glimlachende misleidende duivel uit de hel, aan kwam gestoven om het roer van het imperium over te nemen. De woorden van een bij de pinken zijnde lezer van Black Commentator klinken klaar en duidelijk:

Wat ik misschien het meest frustrerend vond toen ik naar progressieve intellectuelen en leiders zocht waar ik naar opkeek en die me over de jaren hielpen mijn bewustzijn te vormen, wat mij meest tegen de borst stootte was dat die mensen Obama een vrijpas gaven voor alle thema’s waar ze anderen voor bekritiseerden. Wat ik vond waren talrijke intellectuelen die de enorme problemen met Obama’s standpunten onder het tapijt veegden, die fundamentele progressieve principes negeerden en in de plaats daarvan strategische argumenten gebruikten waarom we toch voor Obama zouden moeten stemmen ondanks zijn overduidelijk centristische, pro-vrije handel en pro-imperium stellingnames. Toen ik mijn progressieve intellectuelen het meest nodig had voor hun kriitsche stem in deze tijden van enorme misleiding … de meesten lieten me gewoon in de steek.’

Zo kunnen mensen onbewust de funderingen leggen voor hun eigen politieke en culturele irrelevantie, soms uiteindelijk voor hun eigen genocide. Want, genocide heeft net als fascisme vele gezichten.

Weldra zal Barack Obama, ten behoeve van de economilitaire elite die zijn bazen zijn, een oproep doen aan het Amerikaanse volk om ‘verschrikkelijke economische en sociale offers te brengen in de naam van patriotisme en het vaderland’. Barack Obama zal het over pijn hebben die hij zelf niet kent, net zoals hij over oorlog zal spreken die hij zelf niet heeft ervaren. Hij zal nog meer offers vragen, maar het is dit smerige onrechtvaardige systeem dat de mensen moeten opofferen, niet onze menselijkheid, onze hoop, onze dromen. Pas op voor de naakte man die je kleren belooft. Ondanks de betekenisloze verandering in kleurpigmentatie aan de top is het VS-imperium naakt, ontdaan van waarheid, rechtvaardigheid en de liefde voor alledaagse mensen van dit land en van de wereld.

De facto gaat Obama een vrijpas krijgen als wij, zwart, blank, bruin, rood en geel, niet waakzaam zijn en zullen we zeker onze burgerrechten verliezen, zal deze natie betrokken blijven in voortdurende en eindeloze oorlogen, die beraamd, gemanipuleerd en verdergezet worden door de misleiding van de VS economilitaire elite.

Hoe pijnlijk dat ook is voor sommigen onder ons om dat te erkennen, maar het presidentschap van Obama kondigt een zeer zieke wind aan voor zij die voor vrede en rechtvaardigheid staan in de VS en de rest van de wereld. Maar toch is er een alternatief. Dat alternatief is organisatie BUITEN de zogenaamd Democratische en Republikeinse ‘Republicrat plantations’ en de politieke machinaties. Het is de hoogste tijd dat zwart, blank, bruin, rood en geel zich ontdoen van de ‘mental plantation’ van bedrog, gebroken beloftes, misleiding, economische uitbuiting en eindeloze oorlog(en) die de Republicrats van de VS ons aandoen. Het presidentschap van Obama zal niets anders zijn dan een plantation met zwarte, blanke, bruine, rode en gele volkeren als de spreekwoordelijke 21ste eeuwse katoenplukkers voor de bazen van de opgeblazen maar kleine economilitaire elite van deze natie, in samenspraak met het wereldwijde kapitalisme. Inderdaad, kapitalisme is niets anders dan systematische en rationele economische, politieke en militaire terreur tegen gewone mensen, die als kanonnenvoer dienen voor deze machine en nu Barack Obama hebben als keizer van het VS-imperium.

Malcolm X was zo juist. De confrontatie tussen zij die vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid willen voor iedereen en zij die het systeem van uitbuiting willen verder zetten is nakend. En zoals Malcolm X verder stelt, deze clash gaat volledig over verzet en strijd tegen uitbuiting en NIET over de kleur van onze huid … Barack Obama noch de economische en militaire belangen die hij vertegenwoordigt zien er goed uit voor de overweldigende meerderheid van de mensheid. Dus moeten we onophoudelijk waakzaam blijven, ons verzetten tegen uitbuiting en ons wat meer organiseren!

(Uitpers, nr 104, 10de jg., december 2008)

13 november 2008. De auteur, Larry Pinkley, is lid van de beheerraad van blackcommentator.com en is een veteraan van de Black Panther Party, voormalig Minister van Binnenlandse Zaken van de Republic of New Afrika, voormalig politiek gevangene en de enige Amerikaan die er is in geslaagd zijn eigen civiele/politieke zaak succesvol te verdedigen bij de VN in toepassing van de International Covenant on Civil and Political Rights. Meer info over deze auteur vind je in het boek Saying No to Power: Autobiography of a 20th Century Activist and Thinker van William Mandel, met voorwoord van Howard Zinn.

Originele tekst zie An Obama Presidency: More of the Same II .

Dit is het vervolg van een artikel in de Black Commentator van Oktober, zie An Obama Presidency: More of the Same I.

Vertaling: Lode Vanoost

Print Friendly, PDF & Email

Visited 155 Times, 1 Visit today

Tags :

zie ook