Geopolitieke Ontwikkelingen
Mensenrechten

INTERNATIONALE POLITIEK

Regionale Conflicten
Economie

Over de perverse rol van kerken

Image

Een bisschop of kanunnik die vanuit een helicopter zijn schaapjes zegent om ze te beschermen tegen het coronavirus … we kunnen er eens goed mee lachen, het is herhaaldelijk gebeurd de afgelopen  weken.
De President van een groot land die twee amuletten – schapulieren – uit zijn zak haalt om te stellen dat ze hem beschermen tegen alle ziekten, het is al iets ernstiger en doet de wenkbrauwen fronsen. Zeker als je weet dat de bevolking van zijn land alles behalve goed gedisciplineerd is en dat de rijken hun huispersoneel eerder meer dan minder willen laten werken.
Ronduit gevaarlijk wordt het wanneer kerken mensen laten bijeenkomen om te bidden tegen het virus en zodoende een fikse bijdrage leveren tot meer besmettingen.
We zagen de foto’s van Bangladesh en Pakistan.
In Nederland werd gevraagd of er geen uitzondering kon gekregen worden op de lockdown voor kerkdiensten. In eigen land wordt nu door een gelovige een petitie ingediend om kerken weer open te stellen. Mensen hebben ‘hoop’ nodig!
Van Frankrijk weet men dat veel van de besmettingen veroorzaakt zijn door een dienst in Mulhouse van de evangelische ‘Open Deur’ die er een bidweek hield van 17 tot 22 februari. Er waren 2000 mensen aanwezig die grotendeels bij onthaalgezinnen werden ondergebracht. Het gevolg: naar schatting een duizendtal besmettingen en 17 doden! Van Mulhouse ging het virus naar België, Oostenrijk en Burkina Faso.
In Zuid-Korea was het de Shincheonji Kerk van Jezus die verantwoordelijk wordt geacht voor zowat de helft van de besmettingen in het land. Gelovigen wordt gevraagd heel dicht bij elkaar te zitten en te luisteren naar de onsterfelijk geachte leider van de kerk… Bovendien: die kerk had ook een bijeenkomst in Wuhan, China, in november, hoewel niet geweten is wat de invloed daarvan kan zijn geweest.
In Brazilië zijn het eveneens evangelische kerken die in het virus niets anders dan een tactiek zien, een samenzwering van Satan, de media en economische belangen. Ze vinden stilzwijgende steun bij de president Jair Bolsonaro, die over een ‘griepje’ spreekt.
Helaas is niet enkel het ‘onderontwikkelde’ Zuiden slachtoffer van deze charlatans. In de Verenigde Staten zijn er die deze lockdown een beperking van de godsdienstvrijheid vinden. Anthony Fauci, een wetenschapper die directeur is van het Nationaal Instituut voor Allergieën en Besmettelijke Ziekten is hun geliefkoosd mikpunt. Bij hen de flat earth volgelingen, anti-vaxxers en iedereen die zich afkeert van die westerse uitvinding die ‘wetenschap’ is.
Zover zijn we dus. Sommige kerken zijn duidelijk en rechtstreeks verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen. Dit is pervers.
En hopelijk doet dit anti-wetenschappelijk discours met een dodelijke praktijk ook diegenen nadenken die zich afzetten tegen vaccins en alles wat ‘westers’ is veroordelen om ‘in harmonie met de natuur’ te gaan leven. Dit virus is natuur, laat dat duidelijk zijn. Een geschenk van ‘moeder aarde’.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Relevant

De lessen van COVID

Op 23 juni e.k. sterft de tijdelijke Covidcommissie van het Europees Parlement een stille dood. Ruim dertien maanden heeft ze gewerkt. Ze werd op 10 maart 2022 opgericht om…

Print Friendly, PDF & Email

China’s rooskleurige voorstelling van COVID-pandemiebestrijding

“China heeft een wonder in de geschiedenis van de mensheid gerealiseerd. Een zeer dichtbevolkte natie heeft met succes een pandemie doorstaan.” Bovenstaand citaat valt te lezen in het door…

Print Friendly, PDF & Email

Rechts, groen en anti-vax

Het is alweer een tijdje geleden dat we voor het eerst verbaasd opkeken toen in Berlijn een anti-vax betoging door de straten liep met daarin een duidelijke aanwezigheid van…

Print Friendly, PDF & Email

Laatste bijdrages

STANDPUNT VAN DE REDACTIE : Gaza, nu eindelijk sancties?

Schieten op mensen die willen eten. In Gaza-stad zijn 112 doden en 760 gewonden gevallen bij een beschieting van mensen die naar de voedselbedeling holden, aldus het ministerie van…

Print Friendly, PDF & Email

Argentinië: clash en boem, boem

‘Volslagen gek, maar niet idioot’, zo wordt nu gezegd. Het is hard tegen hard in Argentinië. De nog niet zo lang geleden verkozen President Javier Milei werkte eerst met…

Print Friendly, PDF & Email

CIA 10 jaar – en meer – Oekraïne

De Russische oorlog tegen Oekraïne is zijn derde jaar ingegaan. De tweede verjaardag van de “speciale militaire operatie” viel ook samen met de tiende verjaardag van de stevige inplanting…

Print Friendly, PDF & Email
Onze sociale zekerheid

You May Also Like

×