Oxfam: 22 man = 325 miljoen vrouwen

Oxfam’s ‘Time to care’ rapport meldt dat 22 mannen iets meer hebben dan 325 miljoen Afrikaanse vrouwen samen. “Als 22 mannen meer rijkdom hebben dan al die vrouwen samen, is het duidelijk dat onze economie sexkistisch is, aldus Danny Sriskandarajah van het Britse Oxfam bij de voorstelling van het rapport.
Niet alleen sexistisch toch? De Luanda Leaks die zodnag bekend werden, gaan over Isabel dos Santos, dochter van de vroegere Angolese president, rijkste vrouw van Afrika. Ze betwist dat haar fortuin te maken heeft met nepothisme en corruptie; ze ontkent niet dat het fortuin er is. Zit zij ook bij die 325 miljoen Afrikaanse vrouwen?
Maar het Oxfam rapport legt vooral de nadruk op de groeiende wereldwijde ongelijkheid aan de vooravond van het grote jaarlijkse rendez vous in Davos. In Davos tonen de deelnemers zich altijd erg bezorgd over die toenemende ongelijkheden. Maar ze drinken er een glas, en  alles blijft zoals het was – of wordt nog wat erger.

Print Friendly, PDF & Email

Visited 276 Times, 1 Visit today

Tags :
Freddy De Pauw

Freddy De Pauw was van 1972 tot 2002 redacteur buitenland bij De Standaard. Hij volgde jarenlang Centraal- en Oost-Europa, een groot deel van Azië (o.m. China) en Italië. Hij publiceerde o.m. bij het Davidsfonds Volken zonder Vaderland’ over de ‘etnische kwesties’ in Centraal- en Oost-Europa; De firma maffia; Italië, moeder van alle smeer; Russische mafija; Handelaars in mensen; Maffia in België en Handelaars in nieuws – over trends in de berichtgeving. Werkt sinds de start in 1999 mee aan Uitpers.

zie ook