Over de dodelijke rol van internationale sancties

De Portugese Bank Novo Banco heeft een betaling geblokkeerd aan de Panamerikaanse Gezondheidsorganisatie, bedoeld als betaling voor dertien miljoen doses vaccins en 30 miljoen injectiespuiten voor Venezuela.

Sinds 2017 heeft Novo Banco al om en rond de 2 MILJARD US$ in beslag genomen, geld dat eigendom is van de Venezolaanse Economische en Sociale Ontwikkelingsbank.

Een flink aantal parlementsleden uit heel Europa tekenden daarover een protestbrief.

Wie nog naar een bewijs zocht voor hoe internationale sancties ook letterlijk doden, hier is er een. Men moet zich afvragen wat de G7 bedoelt als ze over ‘solidariteit’ praat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Visited 61 times, 1 visit(s) today
Over Francine Mestrum

Francine Mestrum is doctor in de sociale wetenschappen en doet onderzoek naar sociale rechtvaardigheid, ontwikkeling en samenwerking, armoede, ongelijkheid en mondialisering. Zij is voorzitter van het mondiale netwerk van Global Social Justice en werkt momenteel aan een project voor ‘social commons’ voor een transformatieve en universele sociale bescherming. Francine schrijft geregeld voor Wall Street International Magazine, Other News, Alainet, Social Europe en Uitpers

Zie ook

×