Omtrent de moord op Lahaut

65ste verjaardag van de moord op Julien Lahaut door de Belgische Haute Finance et Industries, opgezet door en met medeweten/werking van de Belgische Staatsveiligheid, uitgevoerd door oud-weerstanders en communistenhaters uit de Vlaamse gemeente Halle en omgeving.

Het zijn nog altijd dezelfde financiële en economische machten die het in België voor het zeggen hebben en de volkeren in de wereld onderdrukken, het Griekse volk in het bijzonder. Julien Lahaut en zijn dood zijn nog altijd een oproep tot solidair verzet, tot mededogen en tot het optimisme dat hem eigen was en hem tot vriend van de arbeiders maakte, zo klonk het eenstemmig in de vier toespraken die alle nog op het internet te beluisteren zijn, dankzij de excellente journalist van het volk Jacques Chevalier die ze op Youtube plaatste.

Een inhoudelijk en fotoverslag met 94 foto’s en commentaar, een proloog met enige info over Seraing en een epiloog, met verslag van een chill-sessie over Europees Links waarvan de Parti Communiste Wallonie-Bruxelles volwaardig lid is en zo PTB-GO! aan Syriza verbindt, een unieke kans om daar een mooi verhaal over te vertellen, maar niet zo voor de Parti Communiste Fédération Liègeois.

Geen enkele TV- of radiozender was aanwezig. Geen enkel verslag in de Vlaamse, maar ook niet in de Waalse nationale pers. Julien Lahaut werd 65 jaar geleden vermoord, maar nog altijd wordt z’n stem en met hem, deze van de communisten gesmoord, en dit door de dezelfde economische en financiële machtscentra die de opdracht gaven hem te vermoorden en nu ook de media en de politiek verregaand controleren.

Proletariërs, migranten, burgers aller landen, verhef uw stem, zou de boodschap zijn die Julien Lahaut nu allicht zou brengen.

 

Lees het Bericht on-line: http://www.npdata.be/BuG/279-Julien-Lahaut/

Jan Hertogen, socioloog en publicist

www.npdata.be

www.npdoc.be

www.getuigen.be

www.sonnenburg.be

Print Friendly, PDF & Email

Visited 245 Times, 1 Visit today