Obama de welsprekende heilige marionet van het US Kapitalisme en Imperialisme

De regering van president Barack Obama wil het Congres in Washington om 65 miljoen dollar vragen om de Amerikaanse tactische B61-kernbommen te moderniseren. Dat meldt de Washington Times 05.092009). Naar schatting 400 van die bommen liggen in Europa opgeslagen, onder meer op de vliegbasis van Kleine Brogel. 

De B61-bommen dateren uit de jaren 1960 en zijn de oudste kernwapens die het Amerikaanse leger in zijn bezit heeft. Volgens de Amerikaanse krant zijn sommige onderdelen – en dan vooral de veiligheidsmechanismen – dringend aan een onderhoudsbeurt toe. Het Pentagon wil de wapens tegen 2017 up-to-date  hebben om de toekomstige F-35-gevechtsvliegtuigen ermee uit terusten.


Volgens het Amerikaanse Strategic Command (USSTRATCOM), een afdeling van het Pentagon, moeten de B61’s in gebruik blijven vanwege hun strategisch belang, als “zichtbaar signaal naar onze NAVO-partners toe van ons engagement voor een (nucleair) afschrikkingsdispositief”. Wordt het gevraagde geld niet vrijgemaakt, dan wordt de afschrikkingstrategie van het Amerikaanse leger, waarvoor het een klein arsenaal aan kernwapens wil behouden, “in gevaar gebracht.

De VS zullen bijvoorbeeld nooit nucleaire wapens gebruiken tegen landen die er zelf geen hebben en die het non-proliferatieverdrag respecteren. Landen zoals Iran en Noord-Korea vormen een uitzondering op de regel. De nieuwe regels zouden zelfs gelden wanneer de VS worden aangevallen met chemische of bacteriologische wapens.

Barack Obama verzekert wel dat hij alle nodige middelen zal gebruiken om de Amerikaanse bevolking te beschermen. (belga/mvdb)

 

Allen odige middelen dus ook kernwapens !!
 

Waarom dan nog 1550 VS kernkopbommen?

Israƫl is de uitzondering op de uitzondering.

Wat met de kernwapens in Pakistan, India, Duidsland, Frankrijk, England, Rusland, China.

De oude B61 kernbommen zijn technologisch verbeterd tot B61-11 deze zijn doeltreffender en moorddadiger.

Wie zal kunnen controleren dat er maar 1550 kernkopbommen zullen zijn.

Wat met de 129 ondergrondse militaire VS basissen op het VS grondgebied.

Wat met de 1000 militaire basissen verspeid over de planeet AARDE.

Wat met de kernkruisrakketten op VS vliegdek schepen en Onderzee”ers, US AIRFORCE,  US TANKS.

Wat met het verarmd Uranium als gevechtswapen.

Wat met de Clusterbommen, de witte FOSFOR.

Alle afspraken in verband met een kernvrije wereld zijn NIET bindend.

Intussen is de VS voluit bezig met het modernizeren van de B 61 kernbommen.

 

How many times did the USA bomb a country since 1945 ?  

23 bombardementen op 19 landen met Slimme bommen, Witte fosfor, Clusterbommen, Kruisraketten, verarmd uranium.

De ‘wereldwijde oorlog tegen het terrorisme’, het grootste bedrog in de Amerikaanse geschiedenis. Deze ‘oorlog’ dient als voorwendsel om wereldwijd gewapend op te treden tegen iedereen die zich verzet tegen de Amerikaanse hegemonie. Er ontwikkelt zich een nieuwe vorm van slavernij, aan de hand van militarisering en de ‘vrije markt’.

Obama de welsprekende heilige marionet van het US Kapitalisme en Imperialisme.

 

Bij iedere speech die hij geeft word hij grondig  voorbereid (met of zonder tekst) om te zeggen wat het plubliek graag wil horen. Maar het word stilaan duidelijker, mooie lange speeches (woorden) zullen geen CHANGE geven aan de werkende Amerikaan.

Obama vertegenwoordigd de blanke macht met een zwart gezicht.

 

(Uitpers nr. 120, 11de jg., mei 2010)

 

Print Friendly, PDF & Email

Visited 158 Times, 2 Visits today