Niemand wil Israëls misdaden zien

De westerse media, de EU en de westerse politieke leiders kijken altijd de andere kant op.

Naast het kapot schieten van Palestijnse burgers waaronder kinderen, is ook martelen en folteren een dagelijkse bezigheid van de Shin Beth (Israëlische Contra spionage en interne veiligheidsdiensten.)

Israël bedrijft al tientallen jaren een politiek van etnische zuivering tegen de Palestijnen. Ze discrimineren en vernederen de Palestijnen bij iedere gelegenheid. Als Palestijnen zich verzetten of protesteren, worden ze doodgeschoten of in concentratiekampen opgesloten. Een officier van de Shin Beth heeft in het NRC Handelsblad verklaard, dat de Shin Beth martelen heel gewoon vindt en dat men zelfs Palestijnse kinderen jonger dan tien jaar ernstig mishandelt. Israël steelt voortdurend land en water van de Palestijnen, verwoest hun olijfboomgaarden, verwoest hun huizen, vernietigt hun oogsten en verhindert op alle mogelijke manieren de export van Palestijnse producten naar Europa.De laatste 3 jaar heeft het Israëlische leger een ongekende verwoesting in de bezette gebieden aangericht.

Er werden meer dan 3000 woonhuizen, honderden openbare gebouwen particuliere bedrijven en een onmetelijk aantal akkers vernield.

De bezetting van tientallen jaren heeft Israël nooit iets gekost. Integendeel de Israëlische staatskas profiteert van de grote geldbedragen die de Palestijnen moeten betalen als “bezettingsbelasting” (Meron Bevenisti).

 

Israël kan deze misdaden alleen begaan dankzij de onvoorwaardelijke politieke en economische steun van de VS en de medeplichtigheid van de EU en de VN.

 

In plaats van nutteloze resoluties te stemmen en als tamme schapen achter de VS te lopen: waar blijft de economische blokkade van de EU tegen Israël, totdat Israël ALLE bezette gebieden ontruimd heeft? Als een tijdelijke militaire bezetting nodig is, kan dat door de VN gedaan worden. Een civiele bezetting van de bezette gebieden is niets anders dan landroof, waterroof en etnische zuivering.

 

Etienne Heyndrickx

 

B’Tselem over de Israelische verhoortechnieken B’Tselem: The Israël Information Center for Human Rights in the occupied territories

 

De ‘kast’ en de ‘koelkast

 

Zolang de verhoren aan de gang zijn, worden verdachten opgesloten in een ‘tzinok’ (isoleercel) of in één van de twee andere, veel kleinere cellen, die de ‘kast’ en de ‘koelkast’ worden genoemd.

 

De ‘kast’ is een heel kleine cel. In sommige gevangenissen is ze één vierkante meter, in andere nog kleiner. De cel is pikdonker en zo goed als geheel afgesloten. Gedetineerden worden er urenlang in opgesloten en kunnen ze alleen staan.

 

De ‘koelkast’ is net zo klein als de ‘kast’. In deze cel is het niet alleen donker maar ook extreem koud. In Gaza worden gevangenen gewoonlijk afwisselend geslagen en in de ‘koelkast’ gezet.

 

Vastbinden (‘al-Shabah’)

 

De methode die het vaakst wordt gebruikt, is vastbinden.De standaardprocedure na aankomst in de gevangenis is dat de gedetineerden eerst urenlang zonder voedsel en water worden vastgebonden, soms buiten, ongeacht de weersomstandigheden. Op deze wijze worden ze ‘voorbereid’ op wat er gaat komen. In alle verhoorcentra wordt de speciale techniek van ‘Shabah’ toegepast.De handen worden boven hun achterhoofd vastgebonden aan een stang in de muur bevestigd, zo hoog dat de gevangenen amper op hun eveneens geboeide benen kunnen staan. Doorgaans nog geblinddoekt. ’Shabah‘ wordt gedurende vijf tot zes uur toegepast tussen de ondervragingen in en ’s nachts voor de duur van twaalf uur.

 

De ‘banaan’

 

Een bijzonder wrede techniek hierbij is de ‘banaan’, die in de Gazastrook evenals in de centra op de Westoever is toegestaan .Twee verschillende methoden. Bij de ene worden de voeten van de verdachte vastgebonden aan de poten van een stoel, zodat de rug nergens kan op rusten. Daarna worden de handen vastgebonden aan beide andere poten. Bij de tweede methode worden de handen van de gedetineerde achter het lichaam om aan de voeten vastgebonden. Daardoor wordt het lichaam van de betrokkene als een banaan gekromd en is het weerloos overgeleverd aan de klappen van de ondervragers.

 

Bron: De drogreden van het antisemitisme, Israël de VS en het misbruik van de geschiedenis. N.Finkelstein.

 

Dit boek is de langverwachte opvolger van de internationale bestseller

De Holocaust-industrie. Het is een absolute aanrader om te lezen.

Finkelstein toont met nauwgezet onderzoek aan dat de verdedigers van Israël de controverse zelf in het leven roepen.

 

E. Heyndrickx

 

(Uitpers, nr. 81, 8ste jg., december 2006)

Visited 180 Times, 1 Visit today