INTERNATIONALE POLITIEK

Made in illegality: teken het Europees burgerinitiatief en stop de handel met nederzettingen in bezette gebieden

Image

Het bouwen van nederzettingen in bezet Palestijns gebied is een oorlogsmisdaad. En toch blijft de Europese Unie handel voeren met Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied. Daardoor liggen nog steeds producten uit illegale nederzettingen in onze supermarkten.

Niemand wil meewerken aan de diefstal van land en de gewelddadige verdrijving van Palestijnse families. Toch maken sommige producten in de supermarkten ons, zonder dat we het weten, medeplichtig aan deze misdaden.

Wil je niet het risico lopen onbewust bij te dragen aan de kolonisatie van bezet Palestijns gebied? Steun dan een verbod op handel in producten uit illegale nederzettingen, waar ook ter wereld!

Onderteken nu het Europees burgerinitiatief ‘Made in illegality’ op www.madeinillegality.org 

Door het Europees burgerinitiatief te ondertekenen, eis je:

  • Dat de EU een einde maakt aan de handel met illegale nederzettingen in bezette gebieden, zoals de Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied.
  • Vraag je de EU om het internationaal recht en de mensenrechten te respecteren, ook in haar handelsrelaties.
  • Geef je de EU te kennen dat je niet langer het risico wil lopen medeplichtig te zijn aan schendingen van de mensenrechten door je aankopen.

Heb je nog een minuutje? Help ons dan om nog meer mensen te bereiken! Kopieer onderstaande mail en stuur ze naar je netwerk:

Dag familie en vrienden,

Wist je dat onze inkopen onbewust bijdragen aan de onderdrukking van Palestijnse families? Europa importeert namelijk producten uit illegale Israëlische nederzettingen. Nochtans zijn die nederzettingen een oorlogsmisdaad.

Wil je niet langer deel zijn van de diefstal van land en de gewelddadige verdrijving van Palestijnen? Neem dan een minuutje om de petitie (www.madeinillegality.org) te ondertekenen voor een verbod op het invoeren van deze producten. Als #MadeinIllegality één miljoen handtekeningen verzamelt, moet de EU een onderbouwd antwoord bieden.

Nog een minuutje over? Stuur deze mail door en/of deel de petitie met je netwerk met de hashtag #MadeinIllegality #stoptradewithsettlements en #StopSettlements

Bedankt!

Als we erin slagen één miljoen handtekeningen op één jaar tijd te verzamelen, dan is de Europese Commissie verplicht een gemotiveerd besluit te formuleren over deze kwestie.

Print Friendly, PDF & Email

Relevant

70 ton militaire goederen via Bierset naar Israël

België zal de Palestijnse staat niet erkennen, want “symboliek lost niks op, ik wil impact op het terrein”, aldus premier Decroo. “Het is vooral van belang de voorwaarden te…

Print Friendly, PDF & Email

Wat heeft de NAVO met de genocide in Gaza te maken?

De genocide in Gaza zou niet mogelijk zijn zonder het door de VS geleide militair-industrieel complex, en het grootste en meest effectieve instrument daarvan is de NAVO. Na de…

Print Friendly, PDF & Email

Met zijn militaire aanval op Israël, speelt Iran Netanyahu in de kaart

Zaterdagavond laat lanceerde Iran een luchtaanval op militaire faciliteiten in Israël – de eerste rechtstreekse Iraanse aanval op Israëlische bodem ooit. De actie zat er al een tijdje aan…

Print Friendly, PDF & Email
Standpunt van de redactie: De schijnbescherming van rechts

You May Also Like

×