Klacht van Uitpersmedewerker over haatmails

Ludo De Brabander, medewerker van Vrede vzw en lid van de redactie van Uitpers dient een klacht in wegens laster en eerroof tegen Guido Joris, een redacteur bij het blad Joods Actueel. “Ik ben de vele haatmails waarin ik een racist en een antisemiet wordt genoemd beu”, aldus De Brabander in onze krant.

“Een antisemitische haatzak, krapuul”, zo noemt Guido Joris de pro-Palestijnse vredesactivist Ludo De Brabander. En omdat de gepensioneerde, die schrijft voor Joods Actueel, De Brabander al vaker op dat soort termen heeft getrakteerd, dient die laatste een klacht in.

Uit een recente mail van Joris aan De Brabander: “Waar zat Ludo DB en/of zijn vzw de Gentse haatzakken tijdens de aanslag op het Joods Museum? Antwoord: op wandelafstand was Vrede vzw op hetzelfde uur en dezelfde dag met een stel gore racisten – hij is zelf ook overtuigd racist – aan het betogen tegen…. juist. (….) De politie kan beter natrekken of er een relatie was tussen de betoging van DB met het verzameld racistisch gespuis in het Jubelpark.

“Sinds de moordaanslag kreeg De Brabander nog haatmails van Joris: “Tevreden met de resultaten van uw onafgelaten haatzakkerij tegen Israëli’s?” Een dag later: “De Brabander en de andere onverlaten gaan nu betogen tegen het antisemitisme dat ze met een racistisch discours tegen Israëli’s dag in dag uit initiëren. Grotere zwijnerij is werkelijk ondenkbaar.

“De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw en een van de meest openlijke critici van Israëls acties en politiek tegenover de Palestijnen. Op 24 mei, de dag van de moordaanslag in het Joods Museum, nam hij deel aan Yala Palestina, een solidariteitsevenement in het Jubelpark, niet ver van het Joods Museum.

Joris zegt dat hij uitkijkt naar de klacht: “Dan dien ik ook klacht in en kan ik aantonen dat De Brabander een racist is. Hij en zijn door uiterst links gesubsidieerde bewegingen zijn tegen de staat Israël, en dat is antisemitisch en racistisch.

“De Brabander: “Onze steun aan de Palestijnen en kritiek op de staat Israël worden verdraaid tot antisemitisme en racisme. Terwijl wij uiteraard niets tegen het Joodse volk hebben. We onderhouden goede relaties met Israëlische vredes- en mensenrechtenorganisaties.

“Michaël Freilich, de hoofdredacteur van Joods Actueel, is niet van plan de medewerking met Joris op te blazen. “Joris is een vrijwillige medewerker en dit zijn privémails.”

(overgenomen uit De Morgen en lichtjes aangepast, nvdr)

 

Print Friendly, PDF & Email

Visited 273 Times, 1 Visit today