INTERNATIONALE POLITIEK

Italië: kruisen over abortus

Image

Op de begraafplaats Flaminio in Rome staan witte kruisen boven “graven” van foetussen met daarop de naam van de moeder. De instantie die instaat voor het recht op privacy opent een onderzoek wie daarachter zit. Dat het om lieden gaat die nooit de legalisering van abortus hebben verteerd, staat wel vast.

Een vrouw die een abortus had, vertelt hoe men haar in het ziekenhuis na de abortus documenten liet tekenen waarvan ze niet veel snapte. Later stond haar naam op een wit kruis waar de foetus was begraven. Andere vrouwen hadden dezelfde nare ervaring. Ze nemen vaak ook aanstoot aan de plaatsing van een kruis, “een symbool waar we niets mee te maken hebben”. Deze week hadden op één dag al meer dan 30 vrouwen de vereniging ‘Differenza Donna’ gecontacteerd.

“Familie”

Het begraven van een foetus op een begraafplaats kan volgens een wet uit de fascistische periode, 1939, over begraafplaatsen. Abortus werd in 1978 in Italië geliberaliseerd na een referendum waarin de katholieke kerk en haar politieke bondgenoten zwaar in de minderheid werden gesteld. De kerk probeerde nadien de wet te doen verstrengen, maar totnogtoe mislukte dat.

De wet van 1978 voorziet ook in het recht op anonimiteit van de vrouw, wat met die kruisen met naam op, overduidelijk wordt geschonden.
De begraafplaatsen van foetussen hebben duidelijk tot doel vrouwen die abortus laten uitvoeren, te criminaliseren. Die actie staat niet alleen. Vooral Matteo Salvini, leider van de uiterst-rechtse Lega, voert, paternoster in de hand, een campagne voor de traditionele christelijke familie. (Zie https://www.uitpers.be/salvini-brengt-familie-tonele/)

Print Friendly, PDF & Email

Relevant

Poetin neemt deel aan Italiaanse campagne

Als het aan Matteo Salvini ligt, zal de Italiaanse regering na de verwachte zege van uiterst-rechts op 25 september, de sancties tegen Rusland herbekijken. Salvini is de leider van…

Print Friendly, PDF & Email

Lega gehavend naar stembus

Seks en drugs en  Giorgia De uiterst-rechtse Lega van Matteo Salvini trekt gehavend naar de lokale verkiezingen van zondag en maandag in Italië. De onderlinge verdeeldheid komt meer en…

Print Friendly, PDF & Email

Het rommelt in de Lega, EVP op de loer

Matteo Salvini, de duce van de Lega (links op foto) , krijgt meer en meer tegenwind uit eigen rang. De nummer twee van de Lega, Giancarlo Giorgetti bijgenaamd ‘il…

Print Friendly, PDF & Email
Standpunt van de redactie: De schijnbescherming van rechts

You May Also Like

×