Iraaks verzet in het belang van de wereldvrede!

Steun aan het Iraaks verzet is noodzakelijk want de oorlog tegen Irak is slechts een fase van een oorlog die generaties lang zal duren, een begin van een wereldbrand. De oorlog zal zich uitbreiden tot het gehele Midden-Oosten, Azië, China en het kan daarbij heel Europa en Rusland meetrekken. Deze oorlog moet nu gestopt worden, de overheersingsdrang van Bush is nog veel groter dan die van Hitler destijds. Een nederlaag van de VS (en haar trawanten) in Irak zal hun oorlogsaspiraties afstoppen.

Zoals de Korea-oorlog destijds in 1953 besloten werd met een nederlaag van de VS moet nu ook deze oorlog omgezet worden in een nederlaag van de VS. Het verzet van het Koreaanse volk (gesteund door de Chinezen) heeft de VS haar verdere oorlogsaspiraties destijds voorlopig de kop ingedrukt. De VS-nederlaag in Viëtnam heeft de VS een tijdlang in haar schulp teruggedrongen. Ook nu is een VS-nederlaag van wezenlijk belang voor de gehele wereldbevolking.

Het Irakese leger, de Irakezen staan in de frontlijn van de strijd tegen het imperialisme in een strijd voor de vrede tegen de oorlogstokers!

Een VS-overwinning in Irak betekent een verdere aanzet tot oorlogen, versterking van de VS-arrogantie en hebzucht !

Luk Brusselaers
SOS Kinderen Irak Nederland
lukbrusselaers@cs.com

(Uitpers, nr. 41, 4de jg., april 2003)

Visited 129 Times, 1 Visit today