7 January 2021

Haal in India een diploma koeienkennis

Volgende maand kan men in India online een examen in ‘koeienwetenschap’ afleggen. Dat examen wordt op 25 februari georganiseerd door de Rashtriya Kamdhenu Aayog’ (RKA), de Nationale Commissie voor de Koe. Het examen kan in het Hindi, in 12 regionale talen en ook in het Engels.

Wie het examen dit jaar zou missen: het wordt een jaarlijkse proef. De RKA werd opgericht door de regering van de hindoenationalistische premier Narendra Modi. Ze beoogt in de eerste plaats de koe in India beter te beschermen. Die bescherming is dan vooral tegen moslims en leden van lagere hindoekasten die wel koeien slachten en eten. Voor de meeste hindoes is dat taboe.

Wie in het examen slaagt, krijgt een diploma. Wie zeer goede resultaten behaalt, krijgt bovenop ook nog een prijs, zo verzekert het ministerie van Visserij, Veeteelt en Zuivelproducten. Deelname aan het examen is gratis. De RKA stelt studiemateriaal ter beschikking, onder meer over verschillende koeienrassen en over de theorie dat het slachten van koeien aardbevingen kan veroorzaken. Sommige hindoes gebruiken de urine tegen het coronavirus.

Mest

Dat examen kadert in het beleid van de sinds 2014 regerende Bharatiya Janata Party (BJP) van Modi om de positie van de koe te verbeteren. De regering heeft geld uitgetrokken voor onder meer onderzoek naar het gebruik van koeienmest en urine.

In enkele deelstaten is het slachten en eten van koeien verboden. De voorbije jaren hebben militante hindoes groepen opgericht die op zoek gaan naar overtreders. Zowat overal zijn de straffen drastisch verhoogd voor overtreders. In de deelstaat Karnataka werd dat deze week opgetrokken tot 7 jaar gevangenis en boetes tot één miljoen roepie (bijna 12.000 euro).

Die politiek van de koe treft in de eerste plaats de moslims, een minderheid van rond 200 miljoen personen die de voorbije twee jaar steeds zwaarder wordt gediscrimineerd.

 

Zie ook:

Lynchende koewachters

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Visited 111 times, 1 visit(s) today
Geschreven door Freddy De Pauw

Freddy De Pauw was van 1972 tot 2002 redacteur buitenland bij De Standaard. Hij volgde jarenlang Centraal- en Oost-Europa, een groot deel van Azië (o.m. China) en Italië. Hij publiceerde o.m. bij het Davidsfonds Volken zonder Vaderland’ over de ‘etnische kwesties’ in Centraal- en Oost-Europa; De firma maffia; Italië, moeder van alle smeer; Russische mafija; Handelaars in mensen; Maffia in België en Handelaars in nieuws – over trends in de berichtgeving. Werkt sinds de start in 1999 mee aan Uitpers.

Meer ..

×