Gidsland Nederland

Foto’s van demonstrerende vrouwen in Caïro schetsen een beeld van een hartstochtelijke vrijheidsstrijd, die met hoofddoekjes om gevoerd wordt. Een lapje stof dat in feite model staat voor de wijze waarop deze strijd gevoerd dient te worden om de ware vrijheid in zicht te krijgen.

Met helmen op zal dat nooit lukken. Vandaar dat de Kunduz-missie op voorhand tot mislukken gedoemd is. Vrijheid zal zij de Afghanen niet brengen, hoe mooi de benaming politie-opleidingsmissie ook klinkt. Pure volksmisleiding waar niet alleen wij-Nederlanders maar ook de Afghanen de rekening van gepresenteerd zullen krijgen.

Gelukkig hoeft het zover niet te komen. De missie is immers nog niet vertrokken! Alle mogelijkheid voor onze geachte afgevaardigden om nog tijdig tot bezinning en inkeer te komen en de missie af te blazen. Een zuiver democratisch besluit, aangezien de meerderheid van het volk(!) tegen is! Daarnaast getuigt het van realiteitszin, getuige het feit dat er geen militaire oplossing voor Afghanistan is.

Een besluit kortom dat het vertrouwen in de politiek ten goede zal komen, met alle positief maatschappelijke consequenties van dien, die niet tot onze landsgrenzen beperkt zullen blijven. Nederland als geloofwaardig gidsland.

(Uitpers nr. 129, 12de jg., maart 2011)

Print Friendly, PDF & Email
Visited 2 times, 1 visit(s) today
×