INTERNATIONALE POLITIEK

Fascistische Top in Madrid

Image

Pride in Brussel. Op facebook zie ik oerdomme vrouwen in extase naar een slank mannenlijf staren. Ga naar Gaza, denk ik dan, daar zijn ook slanke lijven te zien, van mensen die verhongeren.

In het Argentinië van President Milei zijn vier lesbische vrouwen levend verbrand, drie van hen zijn gestorven, ze hadden niet eens een mannenlijf nodig. Andrea, Pamela, Sofía, Roxana.

Maar terzake.

Dit week-end vindt in Madrid een fascistische Topbijeenkomst plaats. Ze zijn er allemaal, de grote viriele mannen en enkele vrouwen.

Javier Milei, op de eerste plaats, om er zijn nieuwste boek voor te stellen en de uiterst rechtse partij Vox, die voor de Top had uitgenodigd, zeer warm te bedanken.

Ook de Chileen José Antonio Kast maakt zijn opwachting, en uit Israël komt de Minister van de Strijd tegen het anti-semistisme, Amijail Chikli.

Uit Europa de helaas al bekende namen, Georgia Meloni, Marine Le Pen, de Pool Morawiecki, Andre Ventura uit Portugal, Victor Orban uit Hongarije, en als gastheer Santiago Abascal van Vox.

Of er ook vertegenwoordigers van Vlaanderen of Nederland aanwezig zijn, werd niet meegedeeld. Als dat niet zo is, zullen de verkiezingen daar wel voor iets tussen zitten.

Organisator is de Stichting Disenso, die ook panels op de agenda zette over ‘cancel culture’ en media.

Ze is goed georganiseerd deze rechterzijde, zoals ook al kon gezien worden op de bijeenkomst in Brussel van de National Conservatism Conference, en iets later de Conservative Political Action Conference in de V.S.

Deze lui zijn ook erg internationaal actief. Veel van de vuile verkiezingscampagne in Mexico wordt rechtstreeks georganiseerd en gefinancierd door de Spaanse partij Vox.

Ze hebben dan ook de wind in de zeilen, vooral nu de goudader van het milieubeleid werd ontdekt. Uiterst rechts is op een wip de grote verdediger van de lagere klassen geworden, de slachtoffers van het milieubeleid waarvoor ze de prijs niet kunnen betalen. We zagen het al met de boerenprotesten en we zagen het met de gilets jaunes. Uiterst rechts verdedigt de armen!

Milei zal in Madrid ook contacten hebben met de in Latijns-Amerika actieve multinationals: Repsol, van de olie, Iberdrola, van de stroom, Telefónica en de bankgroep Santander.

Want, zo heet het nu, het is omdat er niet genoeg geïnvesteerd wordt in de ontginning van gas en olie dat de prijzen zo hoog zijn. Voor arme mensen moeten die prijzen dalen. Het zijn de dogma’s en de ideologie van de groenen die arme mensen de das om doen.

Het is dan ook méér dan symbolisch dat deze Top in Madrid plaats vindt in het Paleis Vistalegre, waar destijds het gloednieuwe Podemos al zijn meetings hield.

Zei iemand dat ook strategie belangrijk is? Dat de Pride ook politiek moet zijn?

Print Friendly, PDF & Email

Relevant

Rechts, alweer!

Over de strategie van de milieubeweging Al bij al is het vrij beangstigend. Enerzijds, een op ons afstormende klimaatcrisis, overstromingen, droogte, het warmste jaar ooit sinds er metingen bestaan.…

Print Friendly, PDF & Email

Cordon tegen uiterst-rechts? Niet beperken tot ‘eigen volk’

Over Grijze Wolven en gelijkaardige fenomenen Genocide, de term is weer dagelijks gebruik in verband met Gaza. Intussen wordt er nauwelijks stilgestaan bij de uitloper van een andere genocide:…

Print Friendly, PDF & Email

Hoe in Europa rechts alsmaar verder naar rechts opschuift

Grenzen tussen ‘centrum-rechts’ en extreem-rechts vervagen Het extreem-rechtse Vox, zusterpartij van N-VA in het Europarlement, maakte bij de Spaanse verkiezingen geen furore. Een deel van zijn kiezers zijn immers…

Print Friendly, PDF & Email

Laatste bijdrages

In ‘oostelijke’ EU is links verdampt

De fractie van S&D (sociaaldemocraten) blijft veruit de tweede grootste in het EU-parlement. Maar onder die 140 gekozenen zitten bitter weinig afgevaardigden uit nieuwe lidstaten van Centraal-Europa en de…

Print Friendly, PDF & Email

Spanje: Genoeg gefeest!

De 17,8 miljoen Spaanse stemmen voor de Europese verkiezingen veroorzaakten voorbije zondag geen aardverschuivingen. Dat werd, na de verschillende nationale, regionale en lokale verkiezingen die in Spanje plaatsvonden het…

Print Friendly, PDF & Email

De steeds meer gefantaseerde oorlog om Gaza.

Ergens lijkt de teller te blijven, stilstaan. Nog steeds hebben, we het over “meer dan 36.000” dode Palestijnen in Gaza, ondanks de onophoudelijke Israëlische raids en bombardementen en de…

Print Friendly, PDF & Email
De Vlaams-Bourgondische bijdrage aan de Portugese ontdekkingsreizen in de 14de en 15de eeuw

You May Also Like

×