Exit Sarah Wagenknecht

Sarah Wagenknecht, co-fractieleider van die Linke in de Duitse Bundestag en initiatiefneemster van de beweging ‘Aufstehen’ maakte gisteren bekend dat ze ‘om gezondheidsredenen’ afstand neemt van haar functies.
Even zag het er naar uit dat ‘Aufstehen’ de eenheid van de linkse partij kon bedreigen, maar zover kwam het niet. De meningsverschillen met de leiding van die Linke betroffen vooral het migratiebeleid en het Europese beleid. Wagenknecht en Mélenchon waren beste vrienden.
Toch liep het na de eerste successen snel fout. Er werd de beweging vooral een gebrek aan interne democratie verweten en langzaam begon de beweging te desintegreren.
Een woordvoerder van de SPD maakte bekend dat het vertrek van Wagenknecht een coalitie met die Linke makkelijker zou maken.

Print Friendly, PDF & Email

Visited 342 Times, 1 Visit today

Francine Mestrum

Francine Mestrum is doctor in de sociale wetenschappen en doet onderzoek naar sociale rechtvaardigheid, ontwikkeling en samenwerking, armoede, ongelijkheid en mondialisering. Zij is voorzitter van het mondiale netwerk van Global Social Justice en werkt momenteel aan een project voor ‘social commons’ voor een transformatieve en universele sociale bescherming. Francine schrijft geregeld voor Wall Street International Magazine, Other News, Alainet, Social Europe en Uitpers