Ex-President van Brazilië nu zelf in de gevangenis

Michel Temer, vice-president van Brazilië die Dilma Rousseff hielp afzetten en daarna zelf President werd, is gisteren aangehouden op verdenking van corruptie en steekpenningen.
Tegen Dilma Rousseff kon geen enkele klacht van corruptie worden hard gemaakt, enkel een technische ‘fout’ die ook door al haar voorgangers werd gemaakt om bepaalde begrotingsuitgaven met enkele maanden vertraging te boeken.
Tegen Temer waren er wél bewijzen van corruptie, maar het Parlement weigerde hem af te zetten.
Nu hij geen President meer is, kwam de gerechtelijke molen in actie en gisteren werd hij aangehouden en naar de gevangenis gebracht.

Print Friendly, PDF & Email

Visited 275 Times, 1 Visit today

Tags :
Francine Mestrum

Francine Mestrum is doctor in de sociale wetenschappen en doet onderzoek naar sociale rechtvaardigheid, ontwikkeling en samenwerking, armoede, ongelijkheid en mondialisering. Zij is voorzitter van het mondiale netwerk van Global Social Justice en werkt momenteel aan een project voor ‘social commons’ voor een transformatieve en universele sociale bescherming. Francine schrijft geregeld voor Wall Street International Magazine, Other News, Alainet, Social Europe en Uitpers

zie ook