Eurocentrisme en etnocentrisme

Een reactie op de “Open brief aan Kif Kif en MRAX over hun klacht tegen Filip Dewinter”, van Dyab Abou Jahjah en Ludo De Witte, die gepubliceerd werd in Uitpers nr. 70 van december 2005.

Dyab Abou Jahjah en Ludo De Witte slaan spijkers met koppen. De duizenden brandende autowrakken, de smeulende gebouwen van overheidsdiensten, scholen en KMO’s in de grote Franse steden illustreren op bijzonder pijnlijke wijze dat ze het bij het rechte eind hebben.
Onze maatschappijen zakken in ijltempo af naar het Israëlisch-zionistische model van etnocratie. En het eurocentrisme en etnocentrisme is en blijft het handelsmerk van de heersende elite (waar Dewinter, Geweerkolf Ananas en hun brallerige club vooralsnog niet toe behoren).

Op het internationale forum is het niet anders. Of hoe moeten we heren en dames als George Bush, Condoleeza Rice, Hillary en Bill Clinton, Tony Blair, de integrale Europese Commissie, de NAVO-kopstukken, enzovoort, enzoverder, in mensentaal blijven betitelen? Staatslui? Moorddadige potentaten? Lieden die de overgrote meerderheid van de bewoners van onze planeet behandelen als uitschot, insecten, te vertrappelen en te misprijzen ongedierte? Want in de praktijk doen ze dat. En de dagelijkse lijken van hun beleid zijn niet te tellen.

Wat allemaal niet belet dat de partij van Dewinter en Ananas voor mijn part op droog zaad mag worden gezet. Ik heb de voorbije jaren met zware braakneigingen de grote VB-shows op mijn TV-journaal zien passeren, de geregelde bloemenhuldes waarop deze politieke gangsters mekaar trakteren, de peperdure barnumreclame van het Blok. En dan bedenk ik dat een deel van mijn belastingsgeld naar dit soort volk gaat.
Maar voor het overige ben ik het absoluut eens met wat Dyab Abou Jahjah en Ludo De Witte poneren. Zal ik maar met een cliché besluiten? Er is nog zeer veel werk aan de winkel. En de elite, die ons dagelijks brainwasht, mag eindelijk eens de adjectieven krijgen die ze verdient – we kunnen er een heus woordenboek mee vullen.

Wim de Neuter


(Uitpers, nr. 71, 7de jg., januari 2006)

(Visited 7 times, 1 visits today)
Deel dit artikel

Visited 92 Times, 1 Visit today