14 October 2021

Een medaille voor de moordenaar van Che Guevara

Op 16 september 2021 kende de goeverneur van Florida, Ron DeSantis, de ‘Medal of Freedom’ toe aan Félix Rodríguez, de man die het bevel gaf om Che Guevara dood te schieten.

Rodríguez, een Cubaans contrarevolutionair die in Florida woont, hielp de CIA om Che te lokaliseren in Bolivia. Hij kreeg de medaille wegens zijn ‘uitzonderlijke bijdrage tot de verdediging van de belangen van de Staat, zijn burgers en zijn cultuur’.

Hij nam ook deel aan de invasie in Varkensbaai.

Toen Che Guevara gevangen werd genomen nam Rodriguez contact op met de Boliviaanse dictator René Barrientos en gaf vervolgens bevel aan een sergeant voor de politieke moord.

Het lijkt alsof de Koude oorlog nog niet is afgelopen.

Florida’s Republican Governor awards Medal of Freedom to Che Guevara’s assassin | MR Online

Print Friendly, PDF & Email
Visited 163 times, 1 visit(s) today
Geschreven door Francine Mestrum

Francine Mestrum is doctor in de sociale wetenschappen en doet onderzoek naar sociale rechtvaardigheid, ontwikkeling en samenwerking, armoede, ongelijkheid en mondialisering. Zij is voorzitter van het mondiale netwerk van Global Social Justice en werkt momenteel aan een project voor ‘social commons’ voor een transformatieve en universele sociale bescherming. Francine schrijft geregeld voor Wall Street International Magazine, Other News, Alainet, Social Europe en Uitpers

Meer ..

×