Ecologische ramp met het kapitalisme

Biljoenen dollar kan worden beschikbaar gemaakt voor de banken en de aandeelhouders van  de VS economie. Als wij een miljard dollar van de Amerikaanse schuld willen betalen, aan één dollar per seconde, dan zou het 31 jaar, 259 dagen, 1 uur, 46 minuten, en 40 seconden duren. 

Echter, als het gaat om de problemen van miljoenen mensen – onderwijs, gezondheidszorg en nu ecologische verwoesting – snel op te lossen, dan is de claim dat er eenvoudigweg “geen geld” te vinden is. De liberalisering van de middelen voor deze dringend noodzakelijke vereiste, namelijk de nationalisering van de grote banken en ondernemingen en hun ondergeschiktheid aan de democratische controle van de arbeiders klasse.

Een rationele oplossing van de crisis is onmogelijk zolang de samenleving onder de invloed van de zakelijke en financiële elite blijft. Zoals het fout is de mensen te laten geloven dat we het Socialisme zo maar gaan krijgen ook niet met verkiezingen of medebeheren van van het kapitalisme. De olieramp in de golf van Mexico is een demonstratie van het faillissement van het kapitalistische systeem en van de dringende noodzaak het socialisme op te bouwen los van alle traditionele partijen (waar de leuze is Horen, Zien en Zwijgen) door middel van een nieuwe arbeiders partij.

(Uitpers nr. 122, 11de jg., juli-augustus 2010)

Print Friendly, PDF & Email
Visited 14 times, 1 visit(s) today
×