INTERNATIONALE POLITIEK

“Doe met Gaza zoals in Hiroshima”

Image

“Doe zoals de Amerikanen deden in Hiroshima en Nagasaki, moord ze uit met tienduizenden tegelijk”. De Amerikaanse zanger Kid Rock die in een podcast opriep om nog veel meer Palestijnen uit te moorden als de gijzelaars van Hamas binnen de 24 uur niet vrij zijn, kreeg in de VS wel kritiek, maar haat tegen Palestijnen floreert volop. Artiesten en anderen die opkomen tegen de aan gang zijnde massamoorden in Gaza, krijgen te maken met broodroof.

Kid Rock (53) staat al jaren bekend als een fervente racist. Hij treedt vaak op met de vlag van de ‘Confederatie’ (de zuidelijken uit de burgeroorlog) die populair is bij ‘white supremacists’. Hij staat ook bekend om zijn homofobe uitvallen en zijn afkeer voor vrouwelijke artiesten als Taylor Swift.

Volgens hem doet Israël in Gaza wat het moet doen. Zoals de VS in 1945 deden met hun atoombommen op Japanse steden. Hij verduidelijkte wel dat hij niet oproept om kernwapens in te zetten,.. Kid Rock is niet de eerste ‘prominente’ figuur in de VS die vindt dat meer massamoorden zeker kunnen. Mensenrechtenorganisaties spreken dan ook van een groeiende normalisering van anti-Palestijnse haat, zonder dat ook maar één haatzaaier daaronder te lijden heeft.

Broodroof

Dat is een contrast met artiesten, academici, politici en anderen die de Israëlische massamoorden in Gaza wel veroordelen en oproepen tot een onmiddellijk bestand. De Republikeinen kregen in het Congres steun van talrijke Democraten om de Democrate Rashida Tlaib te sanctioneren voor haar uitspraken tegen de Israëlische oorlogsmisdaden. Sommige academici werden op campussen uit posities verwijderd. In de muziek- en filmwereld zijn contracten afgebroken en rollen geweigerd, o.m. aan Susan Sarandon.

Dominique de Villepin, de Franse ex-premier en ex-minister van Buitenlandse Zaken, kreeg vorig jaar zwaar op zijn donder omdat hij bij de sancties tegen die artiesten, de macht van het geld had aangeklaagd. De Villepin werd van alle kanten beschuldigd van antisemitisme. Deze rechtse politicus, vindt dat Frankrijk weer een zelfstandige Midden Oosten-politiek moet voeren. Zoals in 2003bij de oorlog tegen Irak waartegen zowel Parijs als Berlijn zich keerden.

Print Friendly, PDF & Email

Relevant

Havik Biden tegen eigen achterban

Democraten steeds meer achter Palestijnen Er was al de vraag of de massale steun aan Oekraïne president Joe Biden zijn herverkiezing zou kunnen kosten. Want die steun wordt steeds…

Print Friendly, PDF & Email

46 VS-veto’s ter wille van Israël

De Verenigde Staten hebben vorige week opnieuw hun veto in de Veiligheidsraad gebruikt om Israël uit de wind te zetten. Volgens de berekeningen van Al Jazeera was dat de…

Print Friendly, PDF & Email
Standpunt van de redactie: Vrede, een politieke keuze

You May Also Like

×