Eet geen eitje van eigen kippen in een brede straal rond Zwijndrecht, want die zijn giftig. Nog wel niet zo giftig als een kippenei in Agbogbloshie, een buurt bij de Ghanese stad Accra, want daar bevat een ei 200 keer de in Europa toegestane dosis dioxine. Agbogboshie wordt dan wel al jaren de meest vervuilde plek van de wereld genoemd. Je oude smartphone Waarom Agbogbloshie zo vervuild is? Omdat zelees verder ..
  Freddy De Pauw    19 juni 2021    Agbogbloshie, Elektronisch afval
Burgerbewegingen blijven gaan voor het Toekomstverbond Leefbaarheid en volksgezondheid op de eerste plaats Ademloos, Ringland en stRaten-generaal delen ten volle de bekommernis van zeer veel mensen over de bodem- en grondwatervervuiling in Zwijndrecht en op Linkeroever, die sinds enkele weken volop in de aandacht staat. Ze steunen dan ook de oprichting van een onderzoekscommissie om te analyseren wat er misliep. Ze kijken vooral ook uit naar de adviezen die delees verder ..
  Walter Lotens    18 juni 2021
Na vier jaren presidentschap onder Trump die een wispelturige buitenlandse koers voer, de NAVO ‘verouderd’ noemde en geregeld op ramkoers zat met verschillende Europese bondgenoten, willen huidig VS-president Biden en NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg de brokken lijmen op de NAVO-top die op 14 juni in Brussel plaatsvindt. Ze moeten niet alleen het tijdperk van Trumps ‘America First’ doen vergeten. De Turkse president Erdogan zorgde ook voor heel wat kopzorgen met zijn agressieflees verder ..
  Ludo De Brabander    14 juni 2021    China, militaire uitgaven, NAVO, nieuwe koude oorlog, Rusland, Verenigde Staten
De overgrote meerderheid van onze politici steunen Israël onvoorwaardelijk. Als er reacties zijn op ernstige mensenrechtenschendingen bijvoorbeeld, zijn het meestal holle woorden die snel vervliegen in de wind. Israël bombardeert burgers en de Belgische politici weigeren nog steeds sancties te treffen. Zelfs minister Wilmes wil niet dat Israël ‘met de vinger wordt gewezen’. In het Nieuwsblad lezen we op 20 mei: “Maar België zal dus zeker niets op eigen houtjelees verder ..
  Myriam Michoel    6 juni 2021    België medeplichtig aan Palestijnse tragedie, Gaza, Israël, Palestina
(Visited 1.327 times, 1 visits today)