Een jaar na de moord op Samuel Paty “A force d’euphémiser l’islamisme, une partie de la gauche est devenue inaudible” – Door het islamisme te verbloemen, heeft een deel van links zichzelf uitgeschakeld. Dat zegt Christophe Naudin, een linkse militant die op 10 november 2019 in Parijs nochtans deelnam aan de omstreden betoging tegen islamofobie. Hij is leraar geschiedenis, specialisatie middeleeuwse islam, auteur van ‘Le journal d’un rescapé du Bataclan’lees verder ..
  Freddy De Pauw    16 oktober 2021    Islamo-gauchisme, Islamofobie, Samuel Paty
Discussie

Polexit soft

Tienduizenden Polen zijn massaal op straat gekomen om hun gehechtheid aan de Europese Unie te manifesteren, om duidelijk te maken dat ze geen Polexit willen. Dat laatste wil hun reactionaire regering of ‘sterke man’ Jaroslaw Kaczynski om diverse redenen ook niet, maar na de uitspraak van het Grondwettelijk Hof dat de nationale wetten in de regel voorrang hebben op die van de EU, zit men toch op een gevaarlijke helling.lees verder ..
  Freddy De Pauw    12 oktober 2021    Jaroslaw Kaczynski, PiS, Polexit
Van de Bahamas naar Sioux Falls, South-Dakota, VS. Dat is de weg die de “trusts” van Carlos Morales Troncoco, ooit vice-president van de Dominicaanse Republiek, aflegden. De Bahamas namen, vooral onder druk van de VS, in 2018 maatregelen tegen witwassen. Sindsdien zijn minstens 310 miljard euro naar het nieuwe fiscaal paradijs ontsnapt. In de VS! Welkom Zoals na alle vorige grote onthullingen over fiscale paradijzen, o.m. de Panama Papers vanlees verder ..
  Freddy De Pauw    8 oktober 2021    fiscale paradijzen, OffshoreLeaks, Panama Papers
De Nobelprijs voor de vrede gaat naar twee journalisten: Maria Ressa (Filipijnen) en Dmitry Muratov (Rusland). Het Nobel-comité geeft hen de prijs voor “hun inspanningen om de vrijheid van meningsuiting, die een voorwaarde is voor democratie en duurzame vrede, te waarborgen.” Het is een raadsel waarom net deze twee journalisten zijn uitgekozen. Het aantal journalisten dat in moeilijke omstandigheden opkomt voor de vrije meningsuiting is immers niet op een paarlees verder ..
  Ludo De Brabander    8 oktober 2021    Nobelprijs, vrede
(Visited 2.000 times, 1 visits today)