Boris Johnson pakte de coronacrisis slecht aan, de Conservatieve premier zit tot over de oren in schandaaltjes verwikkeld, de Brexit verloopt beslist niet vlot. Maar toch lijdt de grote oppositiepartij Labour verliezen bij de lokale verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Niet zo ‘Verenigd’ meer, in Schotland is er in het parlement een afgetekende meerderheid voor (een referendum over) onafhankelijkheid. Ex-bolwerken De tussentijdse verkiezing voor een Lagerhuiszetel in Hartlepool, een roodlees verder ..
  Freddy De Pauw    12 mei 2021    Keir Starmer, Labour
In een reactie op het escalerend geweld in het Midden-Oosten zei minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès in een nieuwsbulletin van de RTBF: “Het eerste dat je niet doet, is met je vinger wijzen”. Deze ochtend weigerde Wilmès bij de collega’s op Radio 1 zich uit te spreken over sancties (tegen Israël) en riep ze op tot ‘dialoog’ tussen Israël en de Palestijnen. De minister slaagde erin om op geenlees verder ..
  Ludo De Brabander    12 mei 2021    Apartheid, bezetting, Israël, kolonisatie, Nederzettingen, Palestina
Isabel Natividad Díaz Ayuso (wikipedia) Dat Isabel Ayuso van de rechts conservatieve Partido Popular in Madrid terrein won bij de recente deelstaatverkiezingen in en rond de hoofdstad is geen zuiver links-rechts verhaal, maar vooral het resultaat van een hele goede rechtse ‘neus voor de gevoeligheden’ van een belangrijke groep ‘afvalligen’. Een tendens die zich wellicht zal herhalen bij de volgende nationale verkiezingen. Het toont ook aan, dat als de politiekelees verder ..
  Sarah De Vlam    8 mei 2021    Spanje
Pablo Iglesias (Foto: Ahora Madrid/CC BY-SA 2:0) Pablo Iglesias, oprichter en charismatisch leider van de linkse partij Unidas Podemos verlaat na acht jaar de Spaanse politiek. Hij werd het slachtoffer van een moddercampagne tegen zijn persoon door de rechtse partijen in de Spaanse media en kon het tij niet keren bij de verkiezingen in de regio Madrid. Volgens Sven Tuytens in Madrid betekent dat echter niet het einde van delees verder ..
  Sven Tuytens    6 mei 2021    Spanje
(Visited 1.146 times, 3 visits today)