Komt er mogelijk geen gas uit Rusland? Niet getreurd, de Verenigde Staten staan klaar om Europa gas te leveren als Poetin de gaskraan dichtdraait. Beter zelfs, Europa zou er veel beter aan toe zijn niet zo afhankelijk te zijn van dat Russisch gas. Aldus dixit Washington dat duchtig klanten zoekt voor eigen gas. Nord Stream2? Goed voor de schroothoop. Met “Oekraïne” als voorwendsel. Wat een toeval toch, dat de VSlees verder ..
  Freddy De Pauw    26 januari 2022    Gas, Nord Stream2
“Het Westen streefde altijd stabiliteit na, met een veilig Europa in een vredevolle wereld. De Russen hebben andere ambities: ze willen een invloedssfeer”, aldus Jonathan Holslag in De Morgen (22/01). De krant verwerkt zijn uitspraak in de kop boven een artikel waarin hij en Sven Biscop een analyse mogen geven over de spanningen met Oekraïne, gratuite, eenzijdige benaderingen incluis. Hoewel de NAVO – tegen gedane beloftes aan Gorbatsjov begin jarenlees verder ..
  Ludo De Brabander    23 januari 2022    bewapening, Media, Oekraïene, oorlog, propaganda
De Britse regering verschuift de aandacht van “Partygate” naar een duister Russisch complot: Moskou wil bevriende politici aan de macht brengen in Kiev. Twee maanden geleden had de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ook al een gelijkaardig Russisch complot ontdekt voor begin december. Maar het bleef stil. Washington heeft een ander Russisch complot ontdekt: Moskou zou een voorwendsel creëren om te kunnen aanvallen. Bende van 5 Londen, en vooral de Britselees verder ..
  Freddy De Pauw    23 januari 2022    Oekraïne, Rusland-Oekraïne, Zelensky
Julian Assange: hem kent u. Al jaren proberen de V.S. hem uit Groot-Brittannië uitgeleverd te krijgen. De Verenigde Staten van Amerika die zich zo graag opwerpen tot kampioen van de democratie. Niet dat er niets goeds is aan de V.S. Het is er alvast vrijer leven dan in China of Rusland bv. Maar een echte democratie: dat is de Amerikaanse oligarchie niet. (1) En wee wie raakt aan de belangenlees verder ..
  Jan-Pieter Everaerts    16 januari 2022    Julian Assange, Leonard Peltier