Op 17 januari kondigde Israël de bouw aan van bijna 800 nieuwe huizen in illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied. 11.11.11 roept minister van Buitenlandse Zaken Wilmès op om een voortrekkersrol te spelen in het opstellen van een Europese lijst van ‘tegenmaatregelen’ tegen deze annexatie van bezet Palestijns gebied. Op zondag 17 januari 2021 kondigde Israël de bouw aan van bijna 800 nieuwe huizen in nederzettingen in bezet Palestijns gebied.lees verder ..
  Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging - 11.11.11 vzw    20 januari 2021    11.11.11, kolonisatie, Palestina
 De beroemde Amerikaanse taalkundige, filosoof, cognitief wetenschapper, historicus, sociaal criticus en politiek activist Avram Noam Chomsky, 92, werd uitgenodigd om de inaugurele rede te houden voor de opening van het tweede semester van de Rojava Universiteit in Qamishlo, Syrië. Hij hield een uiterst interessante lezing die niets te maken had met het sociale experiment van de Koerden in het noordoosten van Syrië, maar alles met de schrijnende situatie van onzelees verder ..
  Hedwig Kuijpers    17 januari 2021    Noam Chomsky, Rojava
De Democraat Joe Biden heeft de presidentsverkiezingen gewonnen. Niet met een landverschuiving – een landslide – zoals her en der werd verwacht of gehoopt, maar met een flinterdunne meerderheid. Voor de zoveelste keer hebben de opiniepeilers en de pundits zich verkeken op de ware stemming bij een groot deel van de Amerikaanse samenleving. Net als vier jaar geleden waren de gevestigde media blind voor wat in het diepe Amerika leeft: de enormelees verder ..
  Johan Depoortere    17 januari 2021
Mond gesnoerd
Ineens gaat de discussie nog nauwelijks over Donald Trump die extremistische volgers aanspoort het Congres te bestormen, maar over de censuur. Twitter en andere “sociale media” leggen hem, na vier jaar alles te hebben toegelaten, ineens het zwijgen op. Gevaarlijk, aldus veel reacties, deze censuur kan iedereen treffen. Facebook en co hebben één grote bekommernis: het bedrijf moet de grootst mogelijke winst maken, en ze doen dat vooral met hunlees verder ..
  Freddy De Pauw    12 januari 2021    sociale media
(Visited 200 times, 1 visits today)