“Islamo-gauchisme” en “woke”(1) “Islamo-gauchisme” is de nieuwe vijand waarmee de Franse president Emmanuel Macron stemmen bij rechts en uiterst-rechts wil halen. Islamo-gauchisme, alle rechtse media pakken er al een tijdje mee uit, al gooien ze daarbij veel zaken door elkaar – net alleen het samenwerken van een deel van links met islamistische groepen, maar ook postkoloniale studies, onderzoek naar ras, gender enz… , vaak aangeduid als ‘woke’-cultuur. Minister van Hogerlees verder ..
  Freddy De Pauw    21 februari 2021    Islamo-gauchisme, Islamofobie, Samuel Paty, Woke
 Het voornemen van de NMBS om de loketten in nog eens 44 stations te sluiten en in 37 andere stations de openingsuren verder te beperken veroorzaakt deining. De voorbije decennia sloot de NMBS al tal van loketten en stations. De media maakten de voorbije dagen van die vroegere sluitingen geen melding. In een opiniestuk in De Standaard (8 februari) acht Steven Van de Walle, hoogleraar Publiek Management KU Leuven, dielees verder ..
  Piet Lambrechts    17 februari 2021    Sluiting stations, Spoorwegen
Oeigoeren, Xinjiang (3) Xinjiang ligt op de wereldkaart tussen Peking en Washington. Voor zowel Donald Trump als Joe Biden was en is Xinjiang een belangrijk wapen geworden in de kamp met China. Het wordt aangegrepen in een oorlog die van Amerikaanse zijde meer en meer gevoerd wordt met sancties. Geen ketchup met tomaten of kleren met katoen uit Xinjiang, want die zouden wel eens product kunnen zijn van dwangarbeid. Genocide?lees verder ..
  Freddy De Pauw    16 februari 2021    Kazachstan, Oeigoeren, Xinjiang
We kregen deze reactie van Frank Willems op het artikel ‘Oeigoeren in de Volksrepubliek’ Oeigoeren in de Volksrepubliek Frank Willems: Het artikel brengt een redelijk evenwichtig beeld van de situatie. Dat is een verademing bij de uitzinnige antipropaganda die woedt in de mainstream media. De erkenning van het bestaande terrorisme door Oeigoeren in China en elders en de noodzaak voor China om daarop te reageren, de verklaring van de Han-aanwezigheidlees verder ..
  Freddy De Pauw    11 februari 2021    Oeigoeren, Xinjiang
(Visited 442 times, 1 visits today)