Otelo Saraiva de Carvalho, de ‘strateeg van de Portugese Anjerrevolutie’ (1974-1975), die toen wereldberoemd werd onder zijn voornaam, is vorige zondagochtend op 84-jarige leeftijd overleden in het militaire ziekenhuis in Lissabon. Voor wie alleen op Vlaamse media vertrouwt komt dit nieuws wellicht als een verrassing, want de zelfverklaarde kwaliteitskranten maakten er geen melding van; het radio- of televisienieuws evenmin. Nu ja, 1974 … dat is bijna een halve eeuw geleden;lees verder ..
  Edi Clijsters    29 juli 2021    Antonio de Oliveira Salazar, Antonio Ramalho Eanes, Otelo Saraiva de Carvalho, Portugal
Wij, ondergetekenden, zijn progressieve activisten die deel hebben uitgemaakt van de Europese solidariteitsbewegingen die de Sandinistische revolutie vanaf de jaren zeventig steunden. Velen van ons woonden en werkten in Nicaragua of bezochten het land als leden van internationale solidariteitsdelegaties en werkbrigades tussen 1979 en 1990. We geloofden toen, en we blijven ook nu geloven, dat mensenrechtenschendingen door autoritaire regeringen, zoals het regime van Ortega-Murillo, moet worden veroordeeld en de daderslees verder ..
  Walter Lotens    21 juli 2021    Nicaragua
Op 11 september 2021, twintig jaar na de aanslagen in New York en de start van de oorlog tegen Afghanistan, zullen de laatste Amerikaanse troepen Afghanistan verlaten. Althans, dat was het plan. Biden besliste om de terugtrekking nog met 10 dagen te vervroegen. Er is haast bij: het scenario van een compleet debacle, zoals dat op het einde van de Vietnamoorlog, behoort tot de mogelijkheden. Wat er overblijft van delees verder ..
  Luk Vervaet    18 juli 2021    Mensenrechten, Terrorisme
Het World Economic Forum in Davos propageert een zogenoemde Great Reset. Sommigen vrezen dat het gaat om de vestiging van een totalitaire wereldorde en de afschaffing van persoonlijk bezit en eigendomsrechten. Sinds juli 2020, een paar maanden na het ontstaan van de coronacrisis, wordt bij het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos gesproken over iets wat men noemt The Great Reset en Build Back Better. Sommigen veronderstellen datlees verder ..
  Eric van de Beek    15 juli 2021    Coronavaccins, Covid-19
(Visited 1.530 times, 5 visits today)