De politieke leiders

Wij zijn voor diplomatieke aanpak van het Irak probleem, wij zijn tegen de oorlog ( maar dan wel onder druk van de bevolking en in het vooruitzicht van de verkiezingen op 18 mei ). Alle Belgische politiekers zonder onderscheid zeggen dit bijna dagelijks op de TV en in de gazetten. Intussen wordt er in A’pen dagelijks oorlogstuig verscheept richting Irak.( naar t’schijnt zijn ze daar ook tegen). Intussen zijn de oorlogsmachines van de USA en Engeland volop bezig onschuldige Irakezen (vrouwen , mannen en kinderen) aan het vermoorden op grote schaal met kruisraketten, slimme bommen en andere wapens. Het is dan ook 24u op 24u te zien “live" op VTM en alle andere TV zenders. Kwestie van niet te moeten onderdoen met CNN. De Palestijnen die op het dezelfde moment vermoord worden dat word dan eventjes opzij gezet…..

Volgens de politiekers zijn alle diplomatieke middelen uitgeput, dus zeggen zij: wij hebben ons best gedaan, maar … als de oorlog gedaan is (met 100 duizend doden of meer) dan gaan wij !!! humanitaire hulp geven … ge moet maar durven. De miljoenen mensen die geprotesteerd hebben tegen oorlog zullen dan als gunst de moordpartijen mogen betalen, de enorme winsten zullen verdeeld worden onder de wapen producenten de oliebazen en de betongieters. Dit is dan ook de reden waarom de politiekers niet te veel ( enkel met woorden) tegen de oorlog zijn , ‘t is niet goed voor de vrije markt economie.

Saddam is de vijand van het Irakese volk, Bush, Blair (socialist !) zijn de vijanden van de ganse wereldbevolking hierin gesteund door politiekers en niet op zijn minst door socialisten in Europa en elders. De Socialistische Internationale is een papieren organisatie die alle socialistische partijen in de wereld vertegenwoordigd, maar een organisatie waar iedere socialistische partij per land bepaalt wat socialisme is. In het algemeen zwijgen zij (zoals in België) en stellen niets fundamenteel in vraag, voor hun is mede regeren belangrijker, hun vet betaald plaatske veilig stellen, zeker nu met de verkiezingen in het vooruitzicht..

Europa, vertegenwoordigd door zijn politieke leiders, is verontwaardigd over de houding van de USA in verband met Irak, maar aanvaarden dat bvb alle resoluties over de Palestijnen door diezelfde USA met hun veto van tafel geveegd worden en dit al 13 jaar lang. Daarenboven wordt de Palestijnse bevolking uitgeroeid door een zekere Sharon met de steun van de USA. Wordt het Irakese volk, en niet te vergeten het Cubaanse volk, al sinds jaren economisch geboycot. De diplomatieke middelen zijn hier dus ook uitgeput maar zij doen hun best…. Zoals Agalev onlangs zei, we moeten Mhr. Michel dankbaar zijn voor zijn moedige aanpak. En nu maar wachten dat de oorlog gedaan is en dan gaan zij humanitaire acties ondernemen, onder toezicht van een geweldadige gewapende militaire USA-macht.

Etienne Heyndrickx

(Uitpers, nr. 41, 4de jg., april 2003)

Deel dit artikel

Visited 167 Times, 1 Visit today