De bewapeningsindustrie van de USA ondersteunt de presidentskandidatuur van Hillary Clinton en heeft haar traditionele bondgenoten binnen de Republikeinse partij volledig opgegeven. Mevrouw Clinton, echtgenote van voormalig president Bill Clinton en senator voor de staat New York is eveneens de lieveling van Wallstreet. Een ongezien aantal
investeringsbankiers hebben hun portefeuilles voor de senator geopend, en hebben tegelijkertijd hun vorige favoriet, Barak Obama, losgelaten.
31 oktober 2007 – The Independent de U.K. www.independent.co.uk
Presidents USA: De industrie van de bewapening heeft volledig haar
traditionele bondgenoten binnen de Republikeinse partij opgegeven en haar
geld geplaatst op Hillary Clinton.
De werknemers van de vijf belangrijkere Amerikaanse fabrikanten van wapens –
Lockheed Martin, Boeing, Northrop-Grumman, General Dynamics en
Raytheon – hebben de Democratische kandidate 103.000$ gegeven, en
slechts 86.800$ aan de Republikeinen. “De bijdragen tonen duidelijk
aan dat de industrie van de bewapening heeft besloten dat de kansen van de
Democraten voor 2008 uitstekend zijn”, aldus Thomas Edsall, een lid van de wetenschappelijke staf van de Colombia Universiteit in New York.
Na haar verkiezing in de Senaat, is Hillary Clinton de eerste senatrice van New York
geworden die deel uitmaakt van het comité voor de diensten van de legers. Daar heeft
zij haar “havikken-“trends geopenbaard door de invasie van Irak te ondersteunen. Hoewel zij nu zij voor een terugtrekking van de Amerikaanse troepen is, is haar positie over Iran het meest oorlogsgezind van alle kandidaten, zowel Democraten als Republikeinen. Ze heeft gezegd dat ze, als ze tot president zou worden gekozen, ze geen militaire aanvallen tegen Iran zou ontwijken om de Iraanse kerninstallaties te vernietigen.
Door lid te worden van het comité op de diensten van de legers, heeft mevrouw Clinton vriendschapbanden met sleutelgeneraals weten te smeden. Ze heeft de steun gekregen van generaal Wesley Clark, die de oorlog in Kosovo heeft geleid. Ze heeft ook regelmatig Irak en Afghanistan bezocht en voorzichtig haar kritiek van de oorlog in Irak op president Bush geconcentreerd in plaats van op het leger. De bewapeningsindustrie heeft hiervan nota genomen…
De winsten van de wapenindustrie zijn zo afhankelijk van de overheidscontracten, dat de ondernemingen op dit gebied zeker willen zijn geen vijand te hebben in het Witte Huis.
De sterke steun van de wapenindustrie aan Hillary Clinton houdt in dat zij haar favoriet is om komend voorjaar de benoeming tot Democratische presidentskandidaat in de wacht te slepen en in november 2008 de presidentsverkiezingen te winnen. Bij de vorige wedloop naar het Witte Huis kreeg George W. Bush meer dan 800.000$ verkregen van de wapenindustrie of twee keer het bedrag dat door zijn Democratische rivaal John Kerry werd geoogst.
Opmerking: Hillary Clinton is lid van de Bilderberg-groep. Die groep is nodigt jaarlijks 130 gasten uit. De meeste zijn personen die invloed hebben in de zakenwereld, de media en de politiek.
Bron: www.planetenonviolence.org
Etienne Heyndrickx
(Uitpers, nr. 92, 9de jg., december 2007)