INTERNATIONALE POLITIEK

Conservatieven aller landen …

Image

Verenigt U! Het moet zowat de slogan zijn van een internationale bijeenkomst die wordt gehouden in Mexico City, op 18 en 19 november, daags vóór de verjaardag van de Mexicaanse Revolutie!

Het is groots opgezet, in een dure wijk en in een duur hotel, met toegangsprijzen die niet voor iedereen haalbaar zijn. Uitnodigingen werden verstuurd door Eduardo Verástegui van de vereniging ‘Viva México’, ‘ter verdediging van de vrijheid en de democratie in onze landen’. Het is de Politieke Conferentie voor Conservatieve Actie (CPAC).

De genodigden komen vooral uit Latijns Amerika, met enkele klinkende namen: Eduardo Bolsonaro, zoon van, Alejandro Giammatei, President van Guatemala, Zury Ríos, dochter van Efraín Ríos Montt, ex-President van Guatemala en vervolgd wegens genocide, de kleinzoon van Trujillo, ex-dicatator van de Dominkaanse Republiek.

Uit de V.S. vallen vooral de namen op van Ted Cruz, senator, en diverse andere senatoren en kamerleden. Verder vertegenwoordigers, al dan niet uit de politieke wereld, van de meeste Latijnsamerikaanse landen, inclusief, uiteraard, Cuba.

Uit Europa worden enkel Hongaarse vertegenwoordigers verwacht en uiteraard mensen van Vox, Spanje.

Zelfs uit China en Japan staan ‘democratische leiders’ op om de vrijheid te komen verdedigen.

Alles bekroond met de paus van de wereldwijde conservatieven, Steve Bannon, en de Europese held Lech Walesa, ex-vakbondsleider, ex-President van Polen, Nobelprijswinnaar bovendien.

CPAC bestaat sinds 1974 en was ooit de politieke springplank van Ronald Reagan en later van Trump.

In Mexico, zo stellen de media, kunnen de rechtse katholieken weinig schade aanrichten. Het is slechts een bescheiden groepje, met weliswaar veel middelen. Internationaal kunnen ze proberen wel meer te gaan betekenen en het feit dat ze oproepen tot deze bijeenkomst bewijst ook dat ze het belang van een goede wereldwijde organisatie inzien. Nu bijna de hele kaart van Zuid-Amerika rood kleurt, moet dringend gewerkt worden aan de manier waarop de macht weer in rechtse handen kan komen.

Ze denken trouwens ook aan de jongeren. Twee weken voor de bijeenkomst werd een ‘nationalistisch punk en hard rock’ concert georganiseerd, precies op de verjaardag van de door Mussolini georganiseerd Mars op Rome, 29 oktober. Het was ‘rock tegen het communisme’, met Mexicaanse en Spaanse groepen.

Ach, mocht links zich ook zo kunnen verenigen …

Print Friendly, PDF & Email

Relevant

De archieven van ‘operatie Cóndor’

Tijdens het Paasweek-end is in Asunción, Paraguay, Martín Almada overleden. Hij was advocaat, pedagoog en mensenrechtenactivist. Martín Almada was de man die verbeten is gaan zoeken naar de archieven…

Print Friendly, PDF & Email

Venezuela : Verkiezingen, maar met wie ?

Het werd deze week bekend gemaakt. Op 28 juli, geboortedag van Hugo Chavez, houdt Venezuela Presidentsverkiezingen. Kandidaten kunnen zich melden tussen 21 en 25 maart, de campagne zal 21…

Print Friendly, PDF & Email

Argentinië: clash en boem, boem

‘Volslagen gek, maar niet idioot’, zo wordt nu gezegd. Het is hard tegen hard in Argentinië. De nog niet zo lang geleden verkozen President Javier Milei werkte eerst met…

Print Friendly, PDF & Email
Standpunt van de redactie : Uiterst rechts blijft een gevaar

You May Also Like

×