Buitenlands nieuws steeds zeldzamer? Niet bij Uitpers!

Een studie over nieuwsjournaals voor het Vlaams Vredesinstituut leert ons dat buitenlands nieuws steeds minder plaats krijgt. We wisten dat al langer. Het was tien jaar geleden een van de redenen waarom deze redactie, waaronder talrijke beroepsjournalisten, met het webzine Uitpers startte.

Waarom zo weinig buitenlands nieuws? “Buitenland doet niet verkopen” zei een hoofdredacteur van een kwaliteitskrant en nu een hooggeplaatste in de diplomatie letterlijk. Het doet niet verkopen. Nieuws is koopwaar in een mediawereld waarin een hoofdredacteur zonder enig probleem marketeer van het jaar wordt en er fier op is.

Voor ons, Uitpers, is nieuws geen koopwaar. Wij zijn ervan overtuigd dat het voor de hedendaagse mens uiterst belangrijk is te weten wat er in de wereld omgaat. Wat een contradictie: nooit waren er zoveel middelen om dat te weten en toch is het zo erg gesteld met de kennis van de wereld. Waar is de tijd van “de wereld mijn dorp” en de tv als venster op de wereld?

Vandaar dat we het steeds belangrijker vinden om Uitpers verder uit te bouwen. De middelen zijn uiterst bescheiden: bijdragen van onze lezers. Help ons minder bescheiden te zijn en Uitpers een grotere plaats te geven in de mediawereld van de vele instellingen die subsidies rondstrooien ontvangen we geen cent. Het moet van jullie komen. Elke bijdrage is een hart onder de riem. Help ons buitenlands nieuws een grotere plaats te geven.

Steun Uitpers en stort uw bijdrage op ons rekeningnummer: 850-8312768-60 t.a.v. Uitpers Boekelbaan 73 9630 Zwalm. (België)

Voor stortingen vanuit het buitenland:
IBAN: BE 73 8508 3127 6860
BIC: SPAABE22

Print Friendly, PDF & Email

Visited 250 Times, 1 Visit today

Tags :

zie ook