Herman Van Rompuy een oorlogsheld

herman
Facebooktwittergoogle_plusmail

Het is tijd voor het vieren, jubelzang, hagiografieën en massa’s glimlachende foto’s want de ambtstermijn als voorzitter van de Europese ministerraad van Herman Van Rompuy liep op 30 november 2014 na 4 jaar definitief ten einde. Je kon de voorbije dagen geen Belgische krant of magazine doorbladeren of daar lachte het gezicht van onze christen-democratische politicus je toe.

Onthoofdingen

Hij is de held van dag, de man die, als je het moet geloven, Europa een nieuw gezicht bezorgde en met succes er vier jaar lang leiding aan gaf. Als je tussen al die van massa’s stroop voorziene gesprekken en beschouwingen al iets negatiefs hoorde dan was het veelal alleen die domme niets ter zake doende opmerking van Nigel Farage, leider van de UKIP, de United Kingdom Independence Party, als zou hij een soort van natte dweil voorstellen.

Van enige kritische beschouwingen over het beleid van de EU onder zijn presidentschap hoorde je amper iets, behoudens dan enkele klassieke dooddoeners zoals die over de euro. Dat de EU zich onder zijn voorzitterschap verder ontwikkelde tot een imperialistisch machtscentrum hoorde je niet. Neen, de EU is voor onze pers een kracht voor het goede en al de tegenstanders hiervan stellen het kwaad voor.

herman1

De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek (Volksfront) en Herman Van Rompuy. De door Jatsenjoek tot senator benoemde Andriy Biletsky, baas van een zwaar bewapende knokploeg, riep onlangs nog op om, wat hij noemde, Oekraïne te zuiveren van onder andere Russen en vuile joden die, naar hij zegde, de bevolking als een virus besmetten. Vrienden onder elkaar.

Evenmin hoorde je iets over de steun van de EU voor salafistische jihadisten in het Midden-Oosten en dan vooral in Syrië. Waarbij die door de EU gesteunde bendes met Europese hulp de kunst van het onthoofden de voorbije jaren tot ongekende hoogten wisten te perfectioneren. De Syrische geloofsgenoten van Van Rompuy kunnen er van meespreken.

Facistische staatsgreep

Eveneens hoorde je niets over zijn rol bij de fascistische staatsgreep in Oekraïne van 21 februari dit jaar. Een land waar men nu in de regeringsgebouwen openlijk rondloopt met fascistische insignes, oud SS’ers tot helden verheft en oproept om onder meer alle ‘Russen’ fysiek te liquideren. Neen, Herman van Rompuy ging hen zelfs feliciteren met wat voor hem een strijd voor de vrijheid en de democratie was tegen het ‘dictatoriale’ Rusland.

 

herman2

Mede dankzij de steun van Herman Van Rompuy kon de democratisch regering in Oekraïne afgezet worden door fascistische bendes als Svoboda en Pravy Sektor. Het is de eerste Europese regering sinds 1945 waarin volbloed fascisten zetelen en zelfs sleutelposities verwierven. Dank U Herman.

Het was mede dankzij hem dat men de ongewapende oorlog tegen Rusland uitbreidde met een handelsembargo die zorgde voor zware verliezen bij onder meer Belgische varkenskwekers en fruitboeren. Hun leed zal hem blijkbaar worst wezen. Vragen bij die door de EU en dus Van Rompuy veroorzaakte miserie waren er bij die massa’s krantenartikels voor zover kon gezien worden niet bij.

Honger in Griekenland

Ook kreeg hij het tijdens die interviews amper of geen opmerkingen over de door de EU georganiseerde zware armoede in Griekenland waar grote delen van de bevolking nu zonder sociale zekerheid zitten. Wat betekent dat die gezinnen bijvoorbeeld de inenting van hun kinderen dan zelf moeten betalen. Maar dat kost zoveel geld dat het voor hen gewoon onbetaalbaar is.

Neen, christen-democraat Van Rompuy liet begaan en steunde alleen al door zijn zwijgen en zijn functie dit gruwelijk optreden. Als je echter onze media moet geloven dan is dit geen smeerlap die mee oorlogen hielp voeren, koppensnellers steunde en de spanning in Europa opvoerde maar een bijna heilige. Onze pers verschilde hier in niets van de Noord-Koreaanse als ze nog eens de loftrompet zingen van een of andere Kim.

 

herman3

De onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley door de terreurbeweging ISIS. In mei vorig jaar besloot de Europese ministerraad onder voorzitterschap van Herman Van Rompuy om het mogelijk te maken om van hen petroleum aan te kopen om zo hun strijd en dus ook deze onthoofdingen te kunnen steunen. Een mes ‘made in the EU’.

Herman Van Rompuy symboliseerde het Europa van de georganiseerde armoede, oorlog en verdere verrijking van die enkele duizenden multimiljonairs. In die zin zijn de Pool Donald Tusk als president en Jean-Claude Juncker als commissievoorzitter waardige opvolgers. De multimiljonairs in de EU hoeven zich geen enkele zorg te maken. Ook na Van Rompuy blijft alles bij het oude.