Alexander Boris de Pfeffel Johnson

Hij is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Hij zal het Brexit dossier afhandelen. Met of zonder akkoord. Afspraak 31 oktober.
Ondertussen zal er wel wat onderhandeld moeten worden, en daar is Boris eigenlijk niet zo goed in. Hij staat vooral bekend om zijn onvergetelijke ‘humor’, beledigingen aan andere mensen in pure Trump-stijl, het zijn echter maar ‘grapjes’.
Als journalist stond hij vooral bekend om zijn fake news, nog voor die term werd gebruikt. Vorige week nog pakte hij uit met de kippers, de vis waar de Britten zo dol op zijn. Hij beweerde dat de vissers/producenten van het eiland Man door de EU verplicht werden om die vis in een speciale koelverpakking te verkopen. Tot iemand er op wees dat die regulering uit Londen kwam en het eiland Man zelfs geen lid was van de EU … Om maar te zeggen. Hij wordt de premier.
Hoe dan ook, we weten wat hij wil: het V.K. zo snel als mogelijk uit de Europese Unie, een handelsakkoord met de Verenigde Staten. En de V.S. heeft al laten weten wat dit betekent: geen belastingen op de grote tech-bedrijven en toegang voor Amerikaanse bedrijven tot de Britse gezondheidsdienst. Kortom, precies ook wat Boris wil: de Thatcher-revolutie af maken.
En misschien kan hij best eerst eens bellen met Teheran, want er was daar iets met olietankers.
Jeremy Corbyn wil nieuwe verkiezingen, maar dat wisten we al.
Het wordt spannend.

Over Francine Mestrum

Lees ook