Na de schapulieren, de deugden

Facebooktwittergoogle_plusmail

De Mexicaanse, als links voorgestelde President heeft zo zijn eigen methoden. Nadat hij bij het begin van de coronacrisis op televisie zijn schapulieren c.q. amuletten kwam tonen die hem tegen het virus beschermden, stelt hij nu dat ‘niet liegen, niet stelen, niet bedriegen’ een goede bescherming biedt. Je handen wassen, kan ook geen kwaad, zo gaf hij toe.

En zeggen dat sommigen dachten dat hij een nieuwe Chavez zou worden…

No mentir, no robar y no traicionar, la receta de AMLO contra el covid-19

Francine Mestrum is doctor in de sociale wetenschappen en doet onderzoek naar sociale rechtvaardigheid, ontwikkeling en samenwerking, armoede, ongelijkheid en mondialisering. Zij is voorzitter van het mondiale netwerk van Global Social Justice (www.globalsocialjustice.eu) en werkt momenteel aan een project voor ‘social commons’ (www.socialcommons.eu ) voor een transformatieve en universele sociale bescherming.