Macron’s “stunt” in Jeruzalem

Al van in 2017 dikke vrienden (lphinfo.com)
Facebooktwittergoogle_plusmail

De Franse president Emmanuel Macron heeft met zijn uitval in Jeruzalem even het wereldnieuws gehad. Hij had het aangedurfd de veiligheidsdiensten te schofferen op een voor de Fransen ‘heilige Franse plek’, de Sint Annakerk, een cadeau van het Ottomaanse Rijk.

Wellicht hoopte Macron dat hij de stunt van wijlen president Jacques Chirac in 1996 kon herhalen. Die vloog toen ook op diezelfde  plek uit tegen een agent van de Israëlische veiligheidsdienst. Chirac oogstte daarmee veel succes in de Arabische wereld.

Slippendrager

Macron zou normaal moeten weten dat dit niet volstaat. Chirac danste minder naar de pijpen van Israël dan hij nu doet. Terwijl de huidige president zich uitslooft om het de Israëlische premier Benjamin Netanyahu naar de zin te maken. Toen die Parijs bezocht, schreven de Franse kranten dat Netanyahu zelf verbaasd was dat hij meer steun kreeg dan verwacht.

Wat voor een slippendrager Macron wel is, maakte hij na zijn ridicuul theaterstukje in Oost-Jeruzalem overduidelijk: hij herhaalde daar wat zijn partij La République en Marche in de Franse Assemblee had doen goedkeuren: het antizionisme is gelijk aan antisemitisme. Talrijke Franse joden noemden dit een schande.

Macron zwijgt in alle talen over de Israëlische misdaden in de bezette gebieden en over het apartheidsbewind at zijn vriend Netanyahu in Israël oplegt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie ook

Antisemitisme als propagandawapen Johan Depoortere De heksenjacht tegen Corbyn, de beslissing van het Franse en het Duitse parlement om antizionisme gelijk te stellen met antisemitisme, de commotie in eigen land toen Ken Loach een eredoctoraat kreeg van de VUB en lasterlijk van an...
We zijn antisemieten Talrijke joodse slachtoffers van de Holocaust zijn postuum antisemiet verklaard. Althans, volgens een resolutie dinsdag aangenomen door de Franse Nationale Vergadering. Want tal van die joodse slachtoffers waren antizionisten. En dus, aldus die Frans...
“Racisme en discriminatie zijn de funderingen van ... Interview met de Palestijnse politica Haneen Zoabi In Israël is naar schatting 20% van de bevolking Palestijns. De Israëlische politieke wereld spreekt van 'Arabieren’ in een poging om hen te dissociëren van hun volksgenoten in d...
Antisemitisme in Labour, realiteit of hetze? Acade... Er staat zowat dagelijks in de Britse media iets over anti-semitisme in de partij Labour. Het zou daarbij gaan over meer dan afzonderlijke incidenten, over institutioneel racisme. Vijf academici onderzochten getuigenissen, geleverde bewijzen en beric...
Freddy De Pauw was van 1972 tot 2002 redacteur buitenland bij De Standaard. Hij volgde jarenlang Centraal- en Oost-Europa, een groot deel van Azië (o.m. China) en Italië. Hij publiceerde o.m. bij het Davidsfonds ‘Volken zonder Vaderland’ over de ‘etnische kwesties’ in Centraal- en Oost-Europa; De firma maffia; Italië, moeder van alle smeer; Russische mafija; Handelaars in mensen; Maffia in België en Handelaars in nieuws over trens in de berichtgeving. Werkt sinds de start in 1999 mee aan Uitpers.