Australië: “’t is maar de natuur”

Australië brandt (heated.world)
Facebooktwittergoogle_plusmail

Een van de vrijwilligers van de Australische brandweer is Tony Abbott. Deze ex-premier (2013-2015) blust volop mee de branden die al 80.000 km2 (meer dan tweemaal België) in de as hebben gelegd. Maar deze Liberale politici ziet n ergens een verband met de klimaatopwarming, “t’ is natuur”.

In een kort gesprek met een verslaggever van de Franse krant Le Monde, weet hij te zeggen dat Australië altijd al te maken had met droogte, branden en overstromingen. “Wat we moeten doen is een beter beheer van de ontvlambare stoffen in de wouden. Men doet dat soms, en dan is men weer een tijd slordig.”

Ziedaar de uitleg van een man die als premier de CO2-taks introk, de openbare investeringen in vernieuwbare energie met 70 % verminderde en zowel het ministerie voor Wetenschap als alle instellingen in verband met klimaatbeheer afschafte.

En waarom niet de schuld steken op de milieuactivisten? Want die willen uit naam van natuurbescherming niet dat op tijd houtresten en dergelijke worden opgebrand, aldus boeren die Abbott in zijn redenering volgen… Of hoe feiten negationisten niet overtuigen.

Zie ook

Brand in Bolivia Amazonië brandt, de wouden in Siberië en Indonesië branden, en in Bolivia heeft president Evo Morales leger en politie naar het oosten gestuurd om ook daar branden te blussen. Sommige milieubewegingen beschuldigen hem er echter van dat hij mee schuld...
Flop25 De VN-conferentie over klimaatverandering Cop25 is uiteindelijk Flop25 geworden. Massa’s mensen (27000) uit 190 landen zijn er de halve en hele wereld voor overgevlogen, gevaren en getreind. In Madrid stapten een half miljoen mensen op om klimaatrech...
Freddy De Pauw was van 1972 tot 2002 redacteur buitenland bij De Standaard. Hij volgde jarenlang Centraal- en Oost-Europa, een groot deel van Azië (o.m. China) en Italië. Hij publiceerde o.m. bij het Davidsfonds ‘Volken zonder Vaderland’ over de ‘etnische kwesties’ in Centraal- en Oost-Europa; De firma maffia; Italië, moeder van alle smeer; Russische mafija; Handelaars in mensen; Maffia in België en Handelaars in nieuws over trens in de berichtgeving. Werkt sinds de start in 1999 mee aan Uitpers.