Antisemitisme als propagandawapen

Facebooktwittergoogle_plusmail

Johan Depoortere

De heksenjacht tegen Corbyn, de beslissing van het Franse en het Duitse parlement om antizionisme gelijk te stellen met antisemitisme, de commotie in eigen land toen Ken Loach een eredoctoraat kreeg van de VUB en lasterlijk van antisemitisme werd beschuldigd, het kaltstellen van Herremans en de moddercampagne tegen haar gevoed door Hans Knoop en Michael Freilich: het ligt allemaal in dezelfde lijn en spoort met het offensief van de Israëlische propagandastaffel als reactie op de steeds succesvollere internationale BDS-campagne: de geweldloze strijd tegen het racistische zionisme.

Israël deed wat zelfs het blanke minderheidsregime in Zuid-Afrika nooit nodig vond: de Apartheid vastleggen in een wet die uitdrukkelijk een deel van de bevolking het zelfbeschikkingsrecht ontzegt en wettelijk tot tweederangsburgers in eigen land reduceert. Dat de raad van bestuur van een instelling die beweert mensenrechten te promoten door de knieën gaat voor een aantal individuen die dat Apartheidsregime fanatiek verdedigen is hallucinant.

Dat de mainstream politieke partijen in alle talen zwijgen is verbijsterend en nodigt uit om de strijd tegen discriminatie en apartheid met alle mogelijke democratische middelen voort te zetten en op te voeren.

Zie ook

We zijn antisemieten Talrijke joodse slachtoffers van de Holocaust zijn postuum antisemiet verklaard. Althans, volgens een resolutie dinsdag aangenomen door de Franse Nationale Vergadering. Want tal van die joodse slachtoffers waren antizionisten. En dus, aldus die Frans...
Antisemitisme in Labour, realiteit of hetze? Acade... Er staat zowat dagelijks in de Britse media iets over anti-semitisme in de partij Labour. Het zou daarbij gaan over meer dan afzonderlijke incidenten, over institutioneel racisme. Vijf academici onderzochten getuigenissen, geleverde bewijzen en beric...
“Racisme en discriminatie zijn de funderingen van ... Interview met de Palestijnse politica Haneen Zoabi In Israël is naar schatting 20% van de bevolking Palestijns. De Israëlische politieke wereld spreekt van 'Arabieren’ in een poging om hen te dissociëren van hun volksgenoten in d...
Antisemitisme, soms stok om hond te slaan Antisemitisme is even hatelijk, verfoeilijk, dom als elk racisme. Door de lange geschiedenis van pogroms en uitroeiingen wordt ze vaak de ‘harde kern van het racisme’ genoemd. Een racisme dat immers extra afschuw opwekt, zoals toen de Franse uiterst-...